HRVATSKOJ TREBAJU HEROJI RADA, A NE MULJATORI

piše: Dragica Trumbetaš

Inflacija se otela kontroli, upozoravaju ekonomski stručnjaci, na internetu se traže recepti kako sa što manje novaca nešto skuhati.

Plenković u svom điru, manipulacijama pokušava umanjiti svijest o tome da građani sve lošije žive. Verbalne eskapade sve više liče na nasilje, priča o proruskom špijunu s Pantovčaka ne sjeda dobro građanima

Ne moraš biti proruski orijentiran da vidiš da se u Hrvatskoj naveliko krade. Plenković na sve načine pokušava relativizirati tu činjenicu.

Na presicama ima tri reda samohvale, tri reda za prozivanje oporbe poimenično i 20 redova obračuna s Milanovićem.

Ništa konkretno niti u korist građana, ništa o obnovi, ništa o poljoprivrednoj proizvodnji.

Žrtvuje budućnost hrvatskih građana kako bi izašao kao pobjednik u nadmetanju s Milanovićem. Da se ovo događa u školi bilo bi to vršnjačko nasilje nedozrelog adolescenta koji ne trpi konkurenciju, bio bi izbačen iz

škole. Sramota je da političku nezrelost plaćaju građani svojim siromaštvom.

U nadolazećoj krizi koja će biti u nestašici hrane za one s financijsko nestabilnom situacijom, država bi trebala i biti servis za pomoć građanima u uputama kako preživjeti. Da smo država u kojoj političari rade u korist građana imali bi mobilne ekipe na terenu koje bi podučavale manje poljoprivrednike kako ispuniti prijavu za povlačenje EU sredstava za poljoprivredu, da oživimo proizvodnju gdje god je moguće.

Kod nas sve obrnuto, potrebna dokumentacija  toliko je komplicirana da  se trebaju angažirati stručnjaci da bi se ispunila prijava, naravo i platiti.

To je prvi korak na kojem mali odustaju, a veliki muljatori profitiraju. Upravo je EU tužio veliko poljoprivredno gospodarstvo za pokušaj 7, 5 milijuna krivo usmjerenih poticaja.

Već imamo 32 milijuna kazne  za lošu kontrolu trošenja, a tek smo na polovici sredstava koja su predviđena za poljoprivredu. Država je primjer najlošijeg gospodara u široj regiji. Zadužuje nekoliko sljedećih generacija, novce trpaju u džepove razni miljenici vlasti.

Prekršaji za koje zviždači terete državne ministre, koji troše lovu iz proračuna, afera Frkinog podruma i obnove stana pala je u zaborav novim provokacijama i izazivanjem novih podjela.

Nikad veći dugovi u zdravstvu, a ministra se tereti za preplaćene račune za opremu.

Dužnost premijera bi trebala biti da sve sumnjivce suspendira dok se ne dokaže prijeka potrebna nužnost za utrošenu svaku kunu poreznih obveznika.

No on svaki dan diže galamu da bi  nove afere  pokrile stare.

Bezobrazno podcjenjivanje građana.Za isplatu energetskog dodatka ispjevao je “Odiseju o velikoj milosti ove Vlade.” Roba kupljena za tu velebnu isplatu stala je u manju vrećicu u dućanu.

Oni koji su dobili više ti su odavno u takvom siromaštvu da im je to kap u moru dugova. Najžalosnije je to da je dodijeljena pomoć najprije ukradena od tih istih kojima je dodijeljena.

Formula za usklađivanje mirovina modificirana je tako da umirovljenicima daje uvijek manje nego su stvarni parametri za izračun. Sve zemlje u okruženju usklađivanjem su evidentirale veću inflaciju nego naša i sve su redom imale veći postotak povišice.

U BiH 7, 5, u Crnoj Gori 8,5, u SLO 10% uz veći novčani jednokratni dodatak. Cijene hrane svugdje su niže nego kod nas, a crnogorski umirovljenici najavljuju prosvjed blokadom svih prometnica u zemlji, nisu zadovoljni s 8’5,% većom mirovinom.

Kod nas teorija da nam fali radnika za proizvodnju, pa nema tko puniti mirovinski fond, a imamo prekomjernih u administraciji.

U administraciju HDZ-ovi istureni igrači trpaju familiju do 5 koljena, po uredima ima kumova, pa kumova, kumova, koliko stane stolica.  Svi imaju vizitke da su eksperti ničega, voze se na gorivo iz proračuna, a sve to plaćaju hrvatski građani.

Onaj tko je državu dovreo u položaj da radnici i pravi poljoprivrednici rade za krsne kumove raznih načelnika općina, dozvole za rad moraju najprije platiti je.ivjetrima iz tih ureda  ne zaslužuje  da ga se spominje, niti jednu sekundu programa na TV, na televiziji koja živi od preplate.

Prijenosi novinarskih presica na kojima se veličaju uspjesi Vlade koja je nakon Domovinskog rata rasprodala zatečenu imovinu, obezvrijedila minuli rad umirovljenika, nad kojima se iživljavaju socijalne ustanove koje im uzimaju imovinu pod hipoteku za 300 kuna više socijalne pomoći ne zaslužuju nikakvu pažnju građana.

Niti jednu kuću u Zagrebu još nisu obnovili, postavili su ministra za obnovu koji je svaki dan na sudu zbog parnica koje ga terete za muljatorski stečeno bogatstvo, a predsjednik Vlade svojim retoričkim eskapadama na silu nam podmeće svoj način razmišljanja.

Hoćemo pravedno je za to:

da su svi lopovi u zatvoru, oni koji im “lojtre” drže neka se snađu za posao, oni koji još nisu uhvaćeni, neka strepe svako jutro, a oni koji su pošteno radili neka još jače zapnu.

Hrvatskoj trebaju heroji rada i reformatori, nagledali smo se muljanja i na slavili muljatora.

Cvilidrete  i dvorske lude, neka nađu posao u kazalištu, tamo je mjesto gdje se percipiraju razne realnosti.

U Hrvatskoj život posustaje pred najezdom siromaštva, bogati su se odavno pobrinuli da im ništa ne fali.

Umirovljenici, ne smijemo pristati na ulogu “korisne budale” ovih koji su nam pokrali mirovinske fondove i svaki dan rasprodaju budućnost naše djece.

3 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments