NAŠ TRAJNI SJAJ U BERLINSKOJ DRŽAVNOJ OPERI

Evelin Novak i David Oštrek izvrsni u predstavi “Die lustige Weiber von Windsor”

foto: Staatsoper Berlin i Hrvatski glas Berlin

Berlin/ Pravo je zadovoljstvo pratiti program i predstave berlinske državne opere /Staatsoper, posebno, a to je vrlo često, kad u opernim djelima uloge nose i pjevaju naša Evelin Novak i David Oštrek.

Naime, Evelin Novak je članica Staatsoper od 2009. godine a David Oštrek od 2018. godine.

Prelijepo je bilo i na subotnjoj, posljednjoj ovosezonskoj izvedbi predstave “Die lustige Weiber von Windsor” / “Vesele žene Vindsora”. Ova komično fantastična opera u tri čina za koju je glazbu uradio Otto Nicolai i tekst Salomon Hermann Mosenthal, načinjena je prema komediji “The Merry Wieves of Windssor” od William Shakespeare.

Izvrsna izvedba izazavala je veliko odobravanje publike u Staatsoper a svi izvođači i posebno nositelji glavnih uloga pozdravljeni su velikim pljeskom i ovacijama.

Nakon predstave smo čestitali i kratko razgovarali s našom Evelin Novak koja je u operi nosila ulogu Frau Fluth. Vrlo angažirana Evelin Novak nam je rekla kako već danas pjeva u Münchenu koncert “Stabat Mater” od  Karola Szymanowskog i dodala:

Vraćam se na predstave za vikend i probe za Liederabend koji je 7.6. u Apollo Saal. Početkom sedmog mjeseca imam jedan veliki koncert u Münhenu s našim maestrom Ivanom Repušićem. U međuvremenu imam probe za Wagnerov Ring koji ide kao premijera na početku nove sezone u režiji poznatog ruskog redatelja D. Tscherniakova. Dirigira naš maesteo Barenboim koji će nadam se do tad ozdraviti i smoći snage. Ljetni praznici su kratki i uz odmor u Hrvatskoj imam i dva velika koncerta u Čakovcu. Jedan je u atriju starog grada s Tomislavom Mužekom i B. Magdalenićem, i jedan koji je već tradicionalan u Štrigovi zajedno s kammersänger Miljenkom Turkom, prvakom opere u Kölnu. Nakon ljeta kreće veoma zahtijevna sezona, ali jako se veselim što mogu opet raditi ono što najviše volim”, riječi su naše Evelin Novak nakon izvrsne subotnje predstave u Staatsoper Berlin.

 

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments