POTPORA MAKARSKOM FESTIVALU KLAPA

Još danas traje prikupljanje potpisa građana kao izraza potpore očuvanju i održavanju Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj.

Kako se nedavno saznalo, pa mediji objavili a i mi  informaciju prenijeli, Vedran Buble, direktor Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj je nakon “igre gluhog telefona” s makarskim gradonačelnikom, podnio ostavku.

Time je sudbina ovog vrijednog glazbenog događaja, kojega je medijski pokrovitelj i Hrvatski glas Berlin, blago rečeno, vrlo neizvijesna.

Evo nam i nove, zanimljive informacije na ovu temu.

Naime, u tijeku je potpisivanje peticije, sakupljanje potpisa kako bi se Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, održao i tradicija ostala netaknuta.

U tekstu koji prati inicijativu prikupljanja potpisa  kao izraza potpore očuvanju Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, kaže se:

“Želimo da se nastavi održavanje festivala klapa uz mandoline i gitare u gradu Makarska koji već ima tradiciju održavanja 16 godina a sama imena renomiranih klapa potvrđuju  samu kvalitetu festivala, a time i važnost festivala za njegovanje klapske pjesme.”

Kao osnov za pružanje potpore peticijom, organizatori navode “Nastavljanje tradicije održavanja festivala koji se održava već 16 godina, koji je važan dio njegovanja klapske pjesme te kulturno obogaćivanje kulturnih događanja grada Makarska”. 

Link na peticiju koja je u tijeku do 27.07.2022.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments