PREDSTAVLJANJE PJESNIKA POLEGUBIĆA

tekst: Ante Karačić
foto: Zoran Sikavica

Bochum/ Matica Hrvatska za Ruhrsko područje trudi se redovito predstavljati naše umjetnike koji žive u Njemačkoj, pisce, pjesnike, slikare, kipare.

Ovoga puta je, u prostorijama Hrvatske katoličke misije Bochum, predstavljen hrvatski pjesnik, teolog i novinar, glavni urednik „Žive zajednice“ iz Frankfurta, dr. Adolf Polegubić.

Predstavljanje gosta iz Frankfurta vodio je  Mijo Nuić, predsjednik Matice hrvatske za Ruhrsko područje. Predstavljene su tri posljednje Polegubićeve zbirke pjesama: „Crvena mora – Duhovno pjesnišvo“, „Cipele ispod badema“ i „Banjevački stihopis“.

Inače, Adolf Polegubić je dosad objavio trinaest zbirki pjesama na hrvatskom jeziku i jednu na njemačkom, više knjiga iz područja pastoralne teologije, duhovnosti, novinarstva i humora na hrvatskom i njemačkom jeziku, te tridesetak znanstvenih radova. Uredio je i desetak znanstvenih zbornika.

Na predstavljanju je bilo dosta ljubitelja pjesnisštva iz Bohuma, Essena, Hagena i Iserlohna.

Svatko od prisutnih je pročitao po koju pjesmu tako da je dojam bio još bolji.

Dr. Adolf Polegubić je govorio i o načinu nastajanja pjesama i knjiga.

Matica se kao i uvijek, pobrinula da pripremi naše specijalitete: vina i suhomesnate proizvode tako da je diskusija, što o pjesmama što

o drugim temama koje tište iseljenike, trajala do poslije 22 sata.

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments