KOMIČARKA MARINA ORSEG U BERLINU

Marina Orseg: “U Berlinu sam već bila prije pet godina i bilo mi je odlično.  Nadam se da će tako biti i ovaj put. Vidimo se u nedjelju!”

foto: iz arhive i uz odobrenje Marine Orseg

Berlin/ Najave koje su nas prethodnih dana sustizale na društvenim mrežama, govorile su kako u Berlinu uskoro, točnije 30. travnja, gostuje hrvatska stand ap komičarka, Marina Orseg.

Nek od naslova iz najava su: “Hrvatska stand up komedija ponovo u Berlinu.” “Marina Orsag ponovo stiže u Berlin proslaviti 18 godina rada.” “Najbolja komičarka Hrvatske dolazi u Berlin proslaviti 18 godina rada i to sa potpuno novih 90 minuta.” I slično tome, u stilu promidžbenih poruka.

A kako nas uvijek o svemu zanima mrvica više, zamolismo Marinu Orseg odgovore na nekoliko pitanja. Pa, evo što smo saznali:

Marina Orsag rođena je i živi u Zagrebu te je oduvijek osoba koja zabavlja sve oko sebe. Kroz odrastanje upisala je pjevanje, ples, glumu, međutim tek kada je sa dvadeset godina otišla u Ameriku otkrila je točno koja izvedbena umjetnost je njena strast. Stand up komedija. Povratkom u Zagreb odlazi na radionice kod Slavice Knežević i sa dvadeset i pet godina započinje svoju karijeru kao prva stand up komičarka Hrvatske i regije. Nakon toga postigla je puno prvih stvari u Hrvatskoj. Pokrenula prve večeri otvorenog mikrofona, prvi comedy club Studio Smijeha, organizirala prve festivale, prve velike nastupe u Lisinskom, prve turneje i slično. Pokrenula mnoge originalne projekte poput Laughquake comedy project, Laughemme festival, Good Influence Movement projekt, razne tematske stand up večeri i slično te “odgojila” preko dvadeset stand up komičara i komičarki. U stvaranju scene u Hrvatskoj guralo ju je činjenica da stvara povijest i stvarno je uspjela u tome.

Što se tiče njene osobne osamnaestogodišnje karijere ostvarila je preko tri tisuće nastupa u Hrvatskoj i diljem Europe, a i osvojila je i mnoge nagrade od kojih joj je najdraža ona za Europskog heroja humora u Amsterdamu 2018.

Marina Orseg: “Volim koristiti humor kao alat za mijenjanje svijesti i brisanje predrasuda jer je najbolji alat za takve stvari. Također obožavam to što radim i smatram da je velika privilegija imati talent i moći svojim mozgom i energijom nasmijati ljude i uživati u njihovom smijehu. Oduvijek sam se htjela baviti nečim sličnim i kad sam otkrila stand up znala sam da je to to. Sviđa mi se ta sloboda forme i izražavanja na pozornici bez da moraš strogo pratiti neki scenarij, a i za razliku od ostalih izvedbenih umjetnosti, stand up ima nekako najveću interakciju s publikom koju volim, ali ne forsiram. Prvi stand upovi koje sam gledala su mi i dan danas uzori Bill Hicks, George Carlin, Robin Williams i Wanda Sykes.

U Berlinu sam već bila prije pet godina i bilo mi je odlično. Skupilo se oko sto dvadeset ljudi iz cijele bivše regije i odlična je bila atmosfera puna dva sata. Nadam se da će tako biti i ovaj put. Vidimo se u nedjelju!”

Show Marie Orseg je u nedjelju 30. travnja u 20h u Epic Comedy Berlin Hotel Amano East Side, Stralauer Platz 30-31 | 10243 Berlin.

Cijena ulaznica je 15 eura u pretprodaji a 20 eura na dan showa. Pretprodaja ulaznica na Ulaznice.hr.

Susretljivošću Marine Orseg možemo našim čitateljima podijeliti dva puta po dvije besplatne ulaznice. Dobit će ih osobe koje, na fejs stranici Hrvatskoga glasa Berlin, u komentarima ispod ovog priloga, prve odgovore na pitanje: Koliko godina rada proslavlja Marina Orseg?

Vi točno odgovorite, a mi ćemo se javiti sretnim dobitnicima!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments