ŠIBENIK IZLAGAO U DVORCU BENRATH

Hrvatski slikar Petar Šibenik izlagao je u otmjenom dvorcu Benrath, u predgrađu Düsseldorfa.

foto s izložbe: Marie Christine Berllier i Dragica Bućo Batista

Düsseldorf/ Hrvatski slikar Petar Šibenik izlagao je svoja djela u otmjenom rezidencijalnom predgrađu Benrath (Düsseldorf), u Dvorcu Benrath, Orangerie koji je ujedno i Gradska knjižnica.
Izložba Petra Šibenenika u dvorcu Benrath trajala je od 15.6. do 18.09. 2023. godine.

Petar Šibenik: “Na izložbi sam predstavio 30 slika, ulja na platnu od kojih i neke koje imaju 23 karatnog zlata u sebi. Motivi slika su od portreta do pejzaža i prema riječima organizatora, izložba je lijepo prihvaćena od strane posjetitelja.

Ovom izložbom sam htio zahvaliti i odati čast svom djedu Anti Šibeniku zvanom Milac s kojim sam proveo divno djetinjstvo u idiličnom Livanjskom polju u Donjim Rujanima koji mi je uvijek govorio sve najljepše o Nijemcima i Njemačkoj. Sretan sam jer je i djedov portret bio izložen u Dvorcu i na svim plakatima i brošurama, kao i na službenoj stranici grada Dusseldorfa.

Raduje me da je jedna slika pronašla novi dom u Njemačkoj  i raduje me da tako svojim stvaranjem mogu uljepšavati ovaj svijet a posebno našu drugu domovinu Njemačku.

Zahvalio bi se Bogu i svim divnim ljudima koji su mi omogućili imati izložbu u otmjenom rezidencijalnom predgrađu Benrath posebno direktorici knjižnice Marie Christine Bariller i umjetnici Dragici Batista Bućo koja mi je omogućila imati izložbu na tako lijepom mjestu.

Pohvalio bih organizaciju i stručnost, prihvaćenost i dobrotu s njemačke strane koji su prepoznali i prihvatili misiju izložbe, rekao nam je umjetnik Petar Šibenik, zadovoljan netom ostvarenom izložbom u Njemačkoj koja će očekivati je i nadati se, otvoriti i poneka druga vrata u predstavljanju njegova likovnog stvaralaštva.


.

.
.
.

.

.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments