ZAJEDNIŠTVO ZAJEDNICE

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizirala božićno druženje za aktualne i aktivne članove.

izvor: HKUSZ Berlin

Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je subotnjim okupljanjem u restoranu “Dalmatino” upriličila božićni prijem, proslavu i druženje za aktualne i aktivne članove ovog udruženje koje iduće godine puni 40 godina djelovanja.

Bila je to prigoda za godišnje viđenje, druženje uz glazbu, kako novih članova, tako i nekih od osnivača udruženja i starijih članova koji su, više ili manje aktivni u raznim periodima života, sa Zajednicom prošli svih njenih 40 godina postojanja.

Okupljene članove Hrvatske zajednice Berlin pozdravila je tom prigodom predsjednica udruženja, Karmen Meić, posebno zahvalivši upravnom odboru i svim aktivnim članovima koji doprinose da rad udruženja, i nakon 40 godina djelovanja, ne izgubi kontinuitet.

Upravo na tom skoro četiri decenije dugom društvenom djelovanju i kontinuitetu zahvalio je i pohvalio u svom pozdravnom govoru i gost večeri, Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, izražavajući spremnost diplomatskog predstavništva Republike Hrvatske, u okviru svojih moći i nadležnosti, uvijek biti potpora radu udruženja poput Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin.

Okupljeni članovi Zajednice proveli su ugodnu i veselu  večer. Bilo je to lijepo druženje u susret Božiću.

Stalne aktivnosti Zajednice, odnosno redovite probe tradicijskog pjevanja i folklora, nastavit će se u novoj godini.

Hrvatsku kulturno-umjetničku i sportsku zajednicu Berlin u svibnju iduće godine očekuje svečano obilježavanje 40. obljetnice postojanja, uz dosta događanja i gostiju iz Njemačke i Hrvatske.

A potom, u lipnju, folkloraši ovog udruženja gostuju na otoku Ugljanu, na poziv tamošnjih čuvara tradicije s kojima su nedavno zajedno nastupali kod Moliških Hrvata u Italiji.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments