I TAKO NASTADE RADIONICA …

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević

Stružec/Kad sam otvorila radionicu za djecu u mom selu … Stružec, kod Popovače … nisam ni slutila kako će se to odvijati. Da li će itko doći i kako će se to raditi? …pitala sam se i ja. Nekog velikog iskustva i nisam imala … samo dobru volju. Djeci sam poznata još iz folklora, pjesničkih večeri i prijašnjih radionica. I tako … 13. 04. 2011. pokrenula sam radionicu.  Opet. Napisala sam mali plakat.  I …eto ih! Prvih 13-tero je došlo. Tako se počelo. Našivavalo se … crtalo …lijepilo i izrezivalo. Prvo sam ih pustila da crtaju sami … a sada smo počeli s učenjem crtanja.
Svaki puta ih dolazi sve više. Sada ih je 25-tero! Neki su došli i iz susjednog sela. Mada je radionica od 18,00 do 19,00 sati … oni dođu već u 16,30. Kad im velim … pa još je prerano! A oni vele … mi ćemo se tu na dvorištu igrati do radionice! A kada dođe 18,00 sati ne daju se doma do 19,00 sati. Ja im kažem … moram zalijevati vrta. A oni vele …mi ćemo vam kasnije zaliti vrt!
Neke od njihovih radova izložit ćemo za proštenje Svetoga Vida u selu.
Također će tada nastupiti …po prvi puta …i naš mali, dječji zbor ” Svete Katarine”.
Kako su ta djeca i vrijedna … tako sam došla na ideju osnovati “MALE ANĐELE” koji bi u selu pomagali starcima i nemoćnima. Uz privolu roditelja … upisala su se i prva djeca. Pa vidjet ćemo kako će se to odvijati. Letke smo već napravili. Hvala mojoj djeci i njihovim roditeljima!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments