DOBRO SI ŽIVNULA

Stružec-Sveta Klara/Naša nova predsjednica KUD-a Stružec na svaku ponudu potvrđuje nastupe. Kaže …jednostavno, ne može nikoga odbiti. Prošli tjedan je došla ponuda iz Svete Klare i Mađarske, Makedonije i Islanda.
Svetu Klaru smo odradile, a za ove druge …vidjet ćemo! Pa … možda i idemo.
Ma super je to, volimo mi to i sve je to lijepo, ali …godine nose svoje. Nama starijima sve to i teško pada. Spremaš se cijeli dan, toga dan nema drugih obaveza. Treba pripremiti nošnju, naći opanke, složiti kraljuže, dukate-cekine, mašne, čarape, podrubače izluftati …i tako redom! Puno posla.
Predsjednica naručila mali bus, a sve financiramo sami. Ide nas sedamanest. Drugi ne mogu. Obaveze. Bili dani pričesti i krizme, pa se ima posla.
Sjedamo u bus ispred Doma i krećemo … A vozač nespreman.  Ne zna ni gdje putujemo.  Čuo je za  Svetu Klaru, ali ne zna gdje je, mada,  vozi već dvadeset godina … kako kaže. I stalno priča za volanom i mlati rukama.
Dolazimo u Svetu Klaru. Oblačimo se. Lijepo su nas primili, prvi puta smo tu. Njihova predsjednica je Moslavka.  Kaže …ima kolegica iz mladih dana u Strušcu. Obukla je slavonsku nošnju, i baš joj dobro stoji.
Nastup i skeč su uljepšali ovu malu proslavu. Poslije je još ljepše druženje, sve do pola noći. Plešemo i pjevamo. Kažu mi cure:-Pa dobro si živnula otkako si se vratila!
Dolazimo u 1 sat natrag. Poslije ovakove zabave teško zaspim.
Hvala predsjednici KUD-a Stružec, Ružici Podbrežnjak, što se brinula za nas i svakom bila podrška i pomoč.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments