I HETERO SU LJUDI

ZNA SE!!!
piše: Emil Cipar

Slavonski Brod/
Pun mi je kufer ljudskih prava, točnije onoga što se pod ljudskim pravima podrazumijeva u Hrvatskoj i u svijetu. Pravo na miran i dostojan život …uključujući.
Svako malo, sjeti se neka rubna skupina u Hrvatskoj, svojih prava i svojim zahtjevima na ostvarivanje ovih nerazumljivih prava, terorizira većinu Hrvata.
Tako i ovih dana u Splitu. Jedna manja skupina homoseksualaca smislila je učinkovit način kako će na svoja prava skrenuti oči javnosti. Ništa posebno …u mladoj demokraciji događa se češće da su nekom uskraćena elementarna prava, pa nije zgorega skrenuti na to pažnju svekolike javnosti.

Ali javnost …ta većina od koje se očekuje razumijevanje i sama je zakinuta za svoja najelementarnija prava …pravo na pravilne presude međunarodnog suda, pravo na obranu svojega suvereniteta, pravo na rad, pravo na tradiciju, pravo na identitet…

Da će takoj, obespravljenoj većini biti teško pojasniti nedostatke luksuznih varijanti seksualnog iživljavanja, moglo se već kod najave Split-Pride zaključiti. To su trebali znati i organizatori manifestacije. Ili, što je najgora verzija …oni su to znali i usprkos tome …ipak su organizirali skup!

Europa i „napredan svijet“ osuđuju reakcije hrvatskog pučanstva. Imaju li oni na to pravo? Može li nam Njemačka prebacivati nepoštivanje seksualnih sloboda? Možda može! Ali nije nebitno znati da je u istoj toj Njemačkoj homoseksualnost bila do 1968. kažnjivo djelo. Tek kada su osigurani osnovni uvjet za život u mladoj demokraciju, ukinut je 175. član Kaznenog zakona.
Slobode onoliko koliko si svako društvo može priuštiti. Francuzi zabranjuju nošenje marama, o pravima crnaca u USA može se i danas razgovarati samo na sjeveru iste.

Nakon nerazumne i sramotne presude Haaškog suda, Hrvatima se podvaljuje na sve strane i pokušava im se nametnuti stigma genocidnog, netolerantnog naroda. Srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima puno uspjeha u ostvarivanju svojih legalnih krajina. Službeni naziv su Vijeća srpskih općina …ali zlo je isto.
Naša koruptna i podanička vlada, podržana Predsjednikom kojim je nacija trenutno dovoljno kažnjena …čine sve da bi narod stekao osjećaj bespomoćnosti.

Normalno je da je sam naziv „ljudska prava“ za Hrvate trenutno provokacija. Šta su to Ljudska prava, kome su namjenjena i zašto Hrvati nemaju na njih pravo?

Hrvat sam i ne smeta me nečija pripadnost drugoj naciji. Toliko dugo dok nekome ne smeta moja pripadnost hrvatskom narodu, ne smeta ni meni njegova pripadnost drugom narodu.

Bijelac sam i ne smeta mi nečija druga boja kože, toliko dugo dok on poštuje moju.

Katolik sam i ne smeta mi nečija pripadnost drugoj vjeri toliko dugo dok mi on ne određuje kako ću se ja krstiti, ili trebam li se možda klanjati.

Hetero sam i ne smeta mi ako neko na neki drugi način zadovoljava svoje seksualne nagone. Kako on, ili ona to čini u svoja četiri zida …stvar je njega samoga i ne tiče me se.

Frustriran sam i smeta mi kada mi neko ukazuje na moju nemoć. Frustriranost kažu riječnici, nije isto što i netolerantnost, ali  ni ne podrazumijeva neko razumjevanje za bagatelne probleme osoba u mojoj blizini.

Reakcije na Gay-Pride u Splitu bile su željene od organizatora. Izazvane su na ulicama grada, na svetom mjestu na kojemu bih ja možda sutra želio ukazati na svoje probleme. Nakon nereda u Splitu potpuno je iluzorno pokušati na svoj problem ukazati na istim ulicama. One su obeščašćene besramnim nastupom jedne stvarno marginalne skupine.

Teška vremena za Hrvate. Nakon pretvorbene pljačke ostali su bez imovine, nakon presude Haaškog suda bez dostojanstva, nakon zahtjeva srpske nacionalne manjine za Vijećem srpskih općina ostali su bez dijela teritorija i nakon Gay-pride u Splitu ostali su bez morala.
Ćudoređe nije globalna imovina i mora ostati u rukama pojedinačnih naroda. Pitanje je šta nam sve donosi Europa!?
U svakom slučaju …prava koja nam Europa trenutno nameće idu na račun hrvatskog identiteta i naše tradicije koje se ne moramo stidjeti.

I Hrvati su ljudi. I katolici su ljudi! I hetero su ljudi! Gospodo Srbi, gospodo pederi, gospođe lezbijke …mora Vam to biti jasno kada već tražite svoja prava.
I kad smo već kod luksuznih prava i njihove realizacije! Pravo jednog naroda na život i opstanak stoji iznad pojedinačnih prava. Da budem jednostvaniji …prvo štalica, pa onda kravica!

Nisam bacao kamenje na demonstrante u Splitu, iako …po mojem shvaćanju pravde trebam to činiti, a ne spriječava me ni Isusova poruka …neka prvi kamen baci onaj… Ne! Nisam bacio kamen iz razloga jer mislim da ne znaju što čine i mislim da nije kasno da to spoznaju kad-tad. U svakom slučaju …manifestacijom u Splitu naškodili su najviše zdravom razumu, koji nam je svima prijeko potreban u ovom suludom vremenu.

Pravda i pravičnost za svakoga …zvoni mi još u ušima iz predizborne kampanje dr. Ive Josipovića. Šta je od toga ostalo danas!? Kolega Dujmović je ispravno napisao: Ivo Josipović dobro izgleda, dosta dobro svira, govori strane jezike i ne primjećuje Tadićeve podvale. Moram mu ovdje postaviti pitanje … da ne zaboravi svoja isprazna obećanja:

Gospodine Predsjedniče, kako stoji danas sa pravom hrvatskog naroda na vlastiti identitet, zasnovan na vjeri i tradiciji?

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Ivane

Mislite li da njemačka i njezini prijašnji političari nisu imali sličnih problema? Ite kako je bilo terora od istospolnih na pojedine političae sve dok oni u vlasti nisu popustili a ima ih ih i tamo sličnih.
Prema tome I HETERO SU LJUDI potrebno im se je I LJUDSKI PONAŠATI SE.

Drugo je pitanje da li je ovo ljudsko ponašanje ako znamo da takove porive kuda li navike nemaju ni same životinje, no to je znanstveno pitanje za buduća vremena.

ivan
ivan
12 years ago

Razumijem Vas potpuno. Bio sam na Rivi kad je bila parada. Gledano s građanske strane, nije trebala biti na Rivi, jer gradonačelmik nije dao dozvolu na Rivi već je rekao da se može održati u Splitu. Najviše me smeta što nisam nigdje mogao proći, jer je po grada bilo zatvoreno ogradama na kojima su bili policajci. Ljuti me što uvijek manjine žele upravljati većinom. Ogorčen sam na nizozemsku i njenu velepolanicu koja ima nacistu u svojoj državi a nama prodaje demokraciju te su izvoznici nacizma, šovinizma, netolerancije i podržavatelji ubostava koja su bila u Srebrenici, Nizozemskoj i Južnoj Africi. Najveći… Read more »