KVOCIJENT INTELIGENCIJE

KAJ GOD!
piše: Ivek Milčec

Udarne vijesti gotovo svih hrvatskih TV i radio postaja isključivo su rezervirane za ovogodišnji rekordni turistički boom od kojega se očekuje da donekle pokrpa rupe u već ionako praznoj državnoj vreći bez dna. Tako bi turističke devize, osim proračunske rupe, trebale pokriti i troškove otvaranja mnogih radova koje je gospođa Kosor u predizbornoj turneji Hrvatskom otvorila i … kak se šapuće …držeći lopatu zaradila žuljeve, pa će se u nastavku obilaska ruralnih krajeva klonuti lopate i betona! Kad smo već kod gospođe Kosor …svi hrvatski mediji javili su da su zbog “vrijeđanja” njezinog lika i djela nekolicina sinjskih mladića završila u policijskoj “marici”. Kakvi su to “drznici” koji su …umjesto da slave slavodobitnika sinjske Alke, naslonivši se na ulični šank …zvižducima “vrijeđali” gospođu premijerku i njezinu svitu?! Kaj god!
Ali …vratimo se mi turistima i turizmu! Fala Bogu da imamo televiziju jer …da nema nje …tko bi svakodnevno snimal ministra turizma gospodina Bajsa koji s puno volje i entuzijazma obilazi jadranske plaže i iznosi dragocjene podatke o višemilijunskom broju noćenja, ali kada ga se pita o izvan pansionskom trošenju gostiju …tu je puno zakopčaniji i oprezniji!
I prošle sezone se baratalo velikim brojkama, ali je na kraju ispalo da se u državnu kasu nije slilo deviza koliko se računalo. Međutim, nepobitna činjenica jest da turista ima a među njima je i veliki broj onih koji redovito dolaze na naš prelijepi Jadran.
Svi su oduševljeni plavim morem, otocima, hranom i pićem, ali nekako sramežljivo spominju “galebove” koji su isto tako zaslužni što jedan dio turistkinja iz godine u godinu dolazi na iste jadranske plaže.
Naši “galebovi” su lijepo građeni, preplanuli mladići koji se “žrtvuju” i provode besane noći  da jadranska obala ostane u ugodnom sjećanju mnogim strankinjama. Njih se nekak prešućuje i nitko im ne kaže …osim strankinja …hvala! A oni, kao jedni od ikona našega turizma, na sve to samo slegnu ramenima i kažu: –Istinske heroje …u našem slučaju ljubavnike …povijest uvijek prešućuje!
Poznato je da je bivši jugodiktator Tito volio žene. Pretpostavljam da je cijenio “galebove”, stoga je svojem luksuznom brodu dao ime Galeb. Kaj god!
Jačanjem švicarskog franka mnogima u Hrvatskoj nije ni na kraj pameti planirati godišnji odmor na Jadranu ili bilo gdje drugdje. Otplata kredita u švicarcima postala je prava noćna mora pa mnogima prijeti ovrha i gubitak stana ili automobila. Vlada je pokušala utjecati na banke da smanje kamate i olakšaju dužnicima otplatu mjesečnih rata, ali banke gledaju svoj interes pa su privremeno pristale na neke olakšice. Jasno, nisu se odrekle svoje zarade jer će dužnici na koncu ipak vratiti svoj dug.
U cijeloj toj dužničkoj trakavici bivši financministar Šuker pokazal se “znalcem” jer je dignul kredit u eurima a ne francima pa sada spokojno može vraćati bankovni dug. U toj kreditnoj drami dužnicima se može postaviti logično pitanje: –Pa niste valjda vjerovali bankaru koji nije vaš prijatelj, nego suprostavljena strana na ugovoru …?
Otkako se bivši premijer Sanader vratio u domaju, tj. Remetinec, puno se medijskog prostora posvetilo njegovom zdravlju. Tak se špekulira da je ozbiljno bolestan a neki idu još dalje pa tvrde da ima rak. Dok njegvi odvjetnici priznaju da ima problema s nogom, ali da su naklapanja o ozbiljnoj bolesti obični tračevi koje ne treba ozbiljno shvatiti.
Izgleda da je Uprava zatvora u Remetincu ozbiljnije shvatila problem s nogom pa su doktora Ivu premjestili na ženski odjel u ćeliju sa školjkom jer za takvoga bolesnika čučavac nije prikladan.
Iz zatvora je procurila  vijest da “uznik od formata” puno čita, između ostalog i ljubiće, kaj nije niš čudno s obzirom da je bivši premijer volio Hrvatsku …a sada vidimo i kak je ta romansa završila!
Poznati glumac Rene Bitorajac je na popularnim Jadranskim igrama izjavio da „ …mnogi Slovenci igru povlačenja konopa dolaze igrati u Hrvatsku jer u vlastitoj zemlji ne mogu razvući konop….”
Ta izjava podsjeća me na istinit događaj s hrvatsko-slovenske granice koju je jedan Ero pokušao prijeći s vrećom krumpira u prtljažniku svojega automobila. Nakon prepirke sa slovenskim carinikom koji mu je zapovjednim tonom rekao neka ostavi krumpir “na horvaškoj strani”, naš Ero mu pokazao “bosanski grb” i rekao da “j… državu u kojoj se nemre okrenuti avion …!”
Za kraj sam ostavil  splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, koji je pun svakakvih “bisera” a ovaj svakak spada u sam vrh:
Ne mogu ja očekivati da svatko ima takvu pamet ili takav kvocijent intelegencije kao ja …rekao je Kerum lani, ali to vrijedi za vijeke vjekova!
Ne znam kak će se taj kvocijent uklopiti u poslijeizbornu koaliciju s Jadrankom Kosor. Kaj god!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Ivek Milčec
sve mi se motaju neke kuglice po glavi

Kako bilo da bilo.. Kerum i Jadranka su dva različita para cipela..jedan gleda da stvori uvjek nešto novoga..a drugi koči..ili pak ispravlja..neprekidno stare stvari..

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani gospodine Dorotić Ivo i Ivek Milčec razno..muljanje i podvale počinju već u samom početku razgovora. Ne samo da ima prodaje magle u politici..već su se te navike..muljanja i podvala…već u samom početku razgovora..proširile su se i na uslugu i kvalitetu kakvoće i na druge poslovne djelatnosti..čast onim poštenima i uslužnima..a sada vaša zabrinutost.. kak će se taj kvocijent uklopiti u poslijeizbornu koaliciju s Jadrankom Kosor. Kaj god! Ali i na sveukupno hrvatsko politiku i društvo.. u kojem su najviše i naješće žrtve.. upravo mladi naraštaji u mjesto da snimaju od njih.. i da im ide konačno..na bolje..oni se kod… Read more »

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
12 years ago

Dragi Ivek, ja bi rekao da naši političari prodaju maglu. U ova posljednja dva mjeseca sam proveo dosta vremena u Turističkom birou opčine Selca u mom malom Sumartinu, ili kako kolegica iz Slobodne je napisala “Sumartin Uspavana ljepotica” u Slobodnoj od jučer. Iz razgovora sa tim majkama koje tamo rade, sam dobio uvid da se nisu od posla ubile, kako mi jedna od njih rekne “Ukoliko sam radila onda je to bilo najviše 10 dana u ova dva mjeseca!” Eto to je to. Prospekti koje stranci najviše traže, nema ih već od prošle godine, jer novca nema za iste naručiti.… Read more »