IZ KOBLENZA NA MISU U FREIBURG

Piše: Jakov Vranković
Koblenz-Freiburg/Prekrasno je bilo gledati na TV ekranima posjet Pape Benedikta XVI. svojoj domovini. Sjajno je bio dočekan u Berlinu i Erfurtu. Sestre Anamarija Pooschen i Gordana Serdarušić sa sinom Božom zaiteresirao je njegov posjet Freiburgu. Idemo na misu sv. oca u Freiburg …rekla je Gordana. Sin Bože je radosno prihvatio a i sestra Anamarija nije imala ništa protiv. -Duga vožnja iz Koblenza nije predstavljala problem. Vožnja je prošla je u redu i sretno smo stigli na City Flugplatz u Freiburgu.  Bio je već dobro popunjen. Našli smo mjesta za sjedenje tako da smo mogli ugodno pratiti svetu misu na kojoj je bilo i puno mladih.Vratili smo  se u Koblenz sretni i zadovoljni …pa ne prisustvuje  se sv.misi koju predvodi sv.otac svaki dan …pripovjedaju nakon mise. Priupitah ih za dojmove.-Ma nema se tu šta reći, to treba doživjeti, to je nešto što se ne zaboravlja. Gledala sam na televiziji i Papin posjet našoj domovini. Bilo je prekrasno. A tek onaj blagopokojnog blaženog Ivana Pavla II. Suze radosnice su išle, I ovo je nešto posebno.Veliki je broj mladih, pjesma i molitva, svi su sretni i veseli, pa sv.misu vodi sv.otac, to se ne zaboravlja …rekla je Anamarija, inače majka tri sina.
Ja sam imala čast u Rimu vidjeti, Hrvatima dragog Ivana Pavla II.a kasnije i Papu Benedikta XVI. Bilo je prekrasno. Uoči dolaska Pape u Njemačku bila sam malo skeptična  čitajući kritike. Onda me onaj susret u Berlinu i Erfurtu iznenadio. Sretna sam što sam bila u Freiburgu, osjećam se blagoslovljena, sv.misa pred 100 000 ljudi je nešto božanstveno …rekla je Gordana inače odgojena u ovdašnjoj misiji i sretna majka petorice sinova.
Bože ima 19 godina, bio je ministran a danas je čitač i član misijskih tamburaša. –I ja sam i prije imao susret sa sv.ocem ali ovo me posebno dojrnilo, mnoštvo vjernika među kojima puno mladih koji su  dostojanstveno  pratili sv. misu. Iznenadilo me da u Njemačkoj ima toliko vjernika.Ja sam s posebnim zanimanjem slušao propovjed koja je imala dosta teološkog sadržaja. To me posebno veselilo jer imam namjeru studirati teologiju. Sretan sam što sam bio sudionik ovog lijjepog slavlja …rekao je Bože još uvjek pod dojmom susreta i svete mise u Freiburgu.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovani gospodine Janko Vranković

Imeni je drago što u Njemačkoj ili negdjr drugdje izvan lijepe naše Hrvatske nam domovine.
Vjerujte mi dragi moj gospodine.. još bi ih više bilo da se ne miješa pobožnost sa politikom..i to je to što nikome ne čini dobro te je razlog..da nas za razliku od stvarng broja iseljenika.. u Njemačkoj u stvari premalo ima na hrvatskim.. Sv.misama i odočašćima.. vjerojatno i u udrugama..društvima..i klubovima.