NEVIĐENI SPEKTAKL U BRODU

od: Emil Cipar
SLAVONSKI BROD
– Nakon izuzetno uspješne prve sezone obilježene brojnim nastupima u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima, raspjevana i rasplesana karavana mjuzikla ”Footloose” u petak navečer zaustavila se u Slavonskom Brodu, a svi sretnici koji su uspjeli na vrijeme kupiti ulaznicu, svjedočili su spektaklu kakav u ovom gradu dugo nije viđen.

Da se radi o vrhunskom spektaklu visoke produkcije Brođani ali i brojni drugi gledatelji koji su u Slavonski Brod pristigli samo zbog ”Footloosea”, imali su se priliku uvjeriti već od prvih trenutaka mjuzikla kada su dvoranu ”Ivane Brlić-Mažuranić” ispunili zvuci izuzetno ”zaraznog” naslovnog songa ”Footloose”. S obzirom da su ovaj ”lakonogi” mjuzikl brojni gledatelji mjesecima iščekivali s nestrpljenjem, ulaznice su ”planule” vrlo brzo nakon puštanja u prodaju pa se tako i nekoliko dana prije tražila karta više. Kroz dva sata pjesme, plesa, dramskih zapleta, nevjerojatnih koreografija i sjajnih izvedbi hitova 80-ih kojima mjuzikl obiluje, mladenačka ekipa ”Footloosea”, koju čine i zvijezde Martina Vrbos i Mario Valentić, doista je donijela val pozitivne energije koju su mogli osjetiti svi prisutni.

Kako kažu producenti mjuzikla Branko Glad i Tadija Kolovrat, sa velikim su zadovoljstvom odlučili odgovoriti na brojne pozive da hrvatska produkcija ovog broadwayskog mjuzikla dođe u Slavonski Brod. – ”S obzirom na razvoj situacije i veliku potražnju za ulaznicama, odlučili smo da će upravo u Slavonskom Brodu ”Footloose” otvoriti svoju drugu sezonu igranja. Doista smo oduševljeni toplom dobrodošlicom koju su nam Brođani priredili i veliko hvala organizatoru KKD “Ivana Brlić-Mažuranić” i prof. Hrvoju Špiceru, ravnatelju dvorane, koji je prepoznao kvalitetu ”Footloosea” i najzaslužniji je što smo večeras ovdje”, rekao nam je Tadija u razgovoru neposredno pred početak nastupa dok je brojna i radišna tehnička ekipa na sceni obavljala završne pripreme kako bi i najmanja sitnica na samom nastupu bila savršena.

Mjuzikl ”Footloose”, prvi u cijelosti privatno producirani projekt tog tipa u regiji, još od ožujka ove godine pjesmu, ples i svevremenu priču o mladenačkom buntu, ljubavi i životnim nedaćama, donosi u sve krajeve Hrvatske ali i okolnih zemalja pretvarajući tako ovaj dio svijeta u pravu Broadway regiju.

Režiju i koreografiju mjuzikla potpisuje proslavljeni Igor Barberić kojega smo upitali kako je raditi na ovako zahtjevnom projektu. – ”Uz ovako ”nabrijanu” mladu ekipu prepunu pozitivne energije koja se prenosi na publiku, pravi je užitak raditi jer postaješ svjestan da se ne radi samo o ”običnom” mjuziklu već o pravom pokretu i revoluciji koja donosi promjenu i radost u ovim, posebice ekonomski, tmurnim vremenima”. A s obzirom da je cjelokupna postava mjuzikla odabrana na audicijama koje su održane u najvećim hrvatskim gradovima, dio ”Footloosea”, točnije benda koji na svakoj izvedbi svira uživo, su i Mirta Lovrić i Dario Sabo, mladi glazbenici rodom iz Slavonskog Broda, pa tako čak dva Brođana u ”Footlooseu” ”brane boje” grada iz kojeg potječu brojni talenti. ”Do sada smo imali veliki broj nastupa u Zagrebu i drugim gradovima, ali naravno da je poseban osjećaj iščekivati nastup u rodnom gradu. Stvarno sam jako uzbuđena i jedva čekam da počnemo jer sam izuzetno sretna što mogu biti dio ekipe koja će Brođanima sigurno priuštiti večer za pamćenje”, kaže Mirta koja je, osim što svira klavijature, ujedno i vođa benda. Dario, koji u bendu svira bas gitaru i još je davnih dana upravo u ”Brodu” odlučio da će sviranje bas gitare biti njegov životni poziv, također nije mogao sakriti uzbuđenje. – ”Uvijek mi je posebno drago vratiti se u ”Brod” jer su tu moja obitelj i brojni prijatelji. Ne mogu vam ni opisati kakav je osjećaj nastupati u ovako posebnoj prigodi pred domaćom publikom i stvarno velika hvala svim Brođanima i mojim brojnim prijateljima koji će me večeras doći podržati”.

Prema riječima producenata, zbog velikog interesa publike, mjuzikl se u studenom vraća u Zagreb, na daske preuređenog kina Studentskog centra, sa novim članovima ansambla koji su odabrani na nedavno održanoj audiciji na koju se prijavio veliki broj mladih talenata. S obzirom da će broj izvedbi biti ograničen, nakon svega viđenog u Slavonskom Brodu, svima koji još nisu pogledali ”Footloose”ostaje nam preporučiti da navrijeme kupe ulaznice kako ne bi propustili ono što bismo mogli sažeti u riječi Brođanke koja je sjedila u publici –”Neviđen spektakl kakav se rijetko ima prilike doživjeti.”

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Dragi Emile

Kako u Slavonskom Brodu i našim drugim hrvatskim kopnenim gradovima.. slično bi se moglo organizirati na moru..obrnuto..tu su i naše iseljeničke udruge društva i zajednice..oni koji su za to zaduženi trebali bi ih poticati na to..posebno u vrijeme turističke sezone..u sva četiri godišnja doba..treba je samo izmisliti više odeja..