KALENDAR ZA ADVENT

Iz kalendara Hrvatske župe svetog Jeronima Chicago 

Iz naše arhive/26. 11. 2011.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA   …
Zaustavi život na trenutak!   Barem na čas zaustavimo naše uobičajene korake! Vrijeme za sreću nije u žurbi! Gospode nauči me da i tišina ima svoju vrijednost!
Ponedjeljak –  Prestani druge suditi! Taj običaj govora o drugima i izricanja suda o drugima ne donosi sreću Tebi.  Sigurno ne. To će Te samo uvesti u veće probleme. Gospode, oslobodi me od napasti da mislim kako imam odgovore na sva pitanja.

Utorak – Odmori danas! Barem na čas zastani i divi se čudima svijeta oko sebe. Danas pronađi barem koju minutu za šetnju ili pogledaj u nebo. Vidi zvijezde. Kako je veličanstveno sve stvoreno.Gospode, uspori me kako bih mogao vidjeti što je važno.

Srijeda – Ne brini! Tvoji problemi nisu ništa veći od problema drugih. Dano ti je dovoljno. Da jesi čuo? Dovoljno. Učini sve što možeš i doživjeti ćeš mir! Da mir! Kada pođeš večeras u krevet, pomoli se, zahvali za dan i počni sutra PONOVNO!  U tebe se uzdam, o Gospode!

Četvrtak – Ugasi televiziju. Ponekad ona radi u tvojoj kući cijeli dan. Kaži djeci da su tv reklame stvorene zato da u tebi probude pohlepu. Danas je Sv. Nikola. Ne zaboravi. On nije tražio, on je davao. U svome domu imaš barem tri stvari koje ti ne trebaju! Daj ih nekome. Gospode, oslobodi me od pohlepe.

Petak – Polako. Uspori život. Krist čeka! Ako ne staneš, ne možeš ga doživjeti. Danas ga pitaj da te ozdravi od duhovne, fizičke, mentalne… bolesti. Pitaj ga. Čut će te sigurno! Kriste, oslobodi me svagdanje napasti sata i vremena, žurbe i trčanja!

Subota – Uči se strpljivosti. Židovi su nestrpljivo čekali na Mesiju, ali nisu znali puno o njemu. Marija je to činila strpljivo i poslušno. Ona je rekla DA, ali to DA je značilo puno godina strpljivosti i čekanja u nadi. Trebaš li ti zaista sve saznati prije vremena?  Daruj mi strpljivost, o Gospode! Uči me kako čekati!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovan.. osobno ne mislim da sve bolje znam..zato često pitam i razgovaram. Blagdani i svetkovine nas uvjek opozoravaju na velike događaje.slično i u ovoj 2011. godini. Sada nakon povodom Svih Svetih, i nakon što smo položili vijence i zapalili sveće za naše najmilije i najdraže pokojne.. kako bi im svjetlost viječna svijetlila.Također i nama na njihovim grobovima.Sada kad smo već postavili prvi adventski vijenac i zapalili prvu tijedansku adventsku svijeću, tako drugu treću i četvrtu po redu,koje će nam gorjeti na stolovima i borovima,nama živima uz misna slavlja i veselje sa rodbinom i prijateljima. Podijeliti ćemo i darove, koje smo… Read more »