SRETNA NOVA, TIJELO MOJE

ZA TRI DANA VITKIJI I  ZDRAVIJI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
piše: Suzana Stipić    …LIPOWEG
Berlin/ Siječanj 2012. Većina ljudi početkom nove godine pravi nove planove, koji su obično u smislu „Moram smršaviti 15 kg“ ili „Još jedna i onda prestajem pušiti“. Tako …prošlog tjedna je u našu praksu došao gospodin pedesetih godina s 20 kg viška, početnim dijabetesom i visokim krvnim tlakom. I sam je svjestan da mora investirati u svoje zdravlje ako hoće da proživi sljedeće godine koliko-toliko zdrav, stoga je i došao  kod nas. Na kraju razgovora taj gospodin mi kaže: – „Sve zvuči logično i jako dobro, ali ovaj mjesec moram pripaziti na troškove …prvo, moram odvesti auto na veliku inspekciju a potom i ženu kući u Split …tamo imamo završiti stepenice na kući“.
Hm, dragi gospodine, ako sada ne smršate onda vam sljedeće godine neće biti potrebno auto, jer ga radi srčanog udara nećete moći voziti a i stepenice vam ne vrijede, jer se nećete moći popeti uz njih“ …pomislih u sebi al´ se ipak ugrizoh za svoj hercegovački jezik.
Tek kad sam mu objasnila kakva je doista njegova zdravstvena situacija, čovjek je shvatio da je pet do dvanaest i da ni auto ni kuća nisu prioritet …već njegovo zdravlje. –Najvažnije je  početi s tim, bukvalno očistiti svoje tijelo od otpada koji je godinama skupljao i nataložio.

U tom trenutku pomislih …koliko nas investira vrijeme i novac u …npr. auto, vikendicu, novu garderobu a tako smo sitničavi kad se radi o našem tijelu i zdravlju. Za to …„uvijek ima vremena poslije“. A u stvari je zdravlje jedino za šta poslije NEMAMO VREMENA!

Zato vam ovaj puta želim skrenuti  pažnju na detoksikaciju iliti čišćenje organizma. Uzet ću jedan bukvalan primjer da bih vam još jače predočila značenje detoksikacije.
Svako domaćinstvo ima kantu za smeće, koja se naravno prazni kad se napuni. Bacamo smeće jer je kanta inače prepuna, ne može više da stane, sve ispada na pod, neugodno miriše i privlači razne bube i insekte.
E sad zamislite …i naše tijelo punimo godinama svakakvim otpadom iz hrane, vode, zraka, okoline. Neke otrove unosimo sami (previše masti, šećera, soli, alkohola) a neke unosimo i nesvjesno i ne možemo ih izbjeći …kao na primjer …izduvne gasove u zraku. Tijelo ima jako veliki rezervoar za otpad, pa čak i kad je pun neko vrijeme taloži otpad u venama. Ako ga redovito ne čistimo onda rezervoar takoreći eksplodira u obliku zakrečenja krvnih sudova, što uzrokuje više teškoća. Najteže mogu biti u obliku srčanog ili moždanog udara. A to je u većini slučajeva moguće izbjeći.

Ne možemo se baš lako preseliti iz okoline gdje je zagađen zrak ali možemo  više razmišljati o hrani koju unosimo u organizam. Multinacionalne kompanije uz pomoć medija i reklama nameću ljudima širom svijeta svakodnevno stotine novih nezdravih proizvoda. Lijepo dizajnirano pakovanje, dobra reklama i dobar miris i ukus ne znači da nešto stvarno prija našem organizmu. Sva industrijski proizvedena hrana sadrži u sebi razne konzervanse i emulgatore koji se dodaju da ne bi došlo do kvarenja. Kvarenje hrane izazivaju bakterije a ove tvari koje se dodaju služe da bi ih odbile ili ubile.
Detoksikaciju ili čišćenje organizma treba sprovesti bar jednom godišnje, a idealno bi bilo 2-3 puta. Detoksikacija dovodi do povratka energije, jačanja imuniteta, smanjenja masnih naslaga i kolesterola, boljeg i mlađeg izgleda kože i kose itd.

Čak i mali korak u tom pravcu, donijeti će vam puno. S našim trodnevnim tretmanom ćete izgubit par kilograma, koža će vam zasjati i organizam će vam biti zahvalan za ovu njegu.

Trodnevni Lipowegov Detox-tretman:

1 .dan

Doručak:

–      1 žlicu voćnog octa pomiješati u čašu vode i popiti na prazan želudac

–      1 Knäckebrot ili 1 dvopek

–      kava ili čaj bez mlijeka i šećera

–      1 litar čaja od koprive, popiti do podne

Ručak

–      1 žlicu voćnog octa u velikoj čaši vode pomiješati i popiti

–      voćna salata bez šećera (sladilo po želji)

vrste voća koje možete koristiti (svježe ili smrznuto): jagode, kupine, maline, borovnice, limun, kisele jabuke

–      malu miješanu salatu bez ulja i dressinga (začinit sa octom, soli, biberom)

Večera

–      1 žlicu voćnog octa u velikoj čaši vode pomiješati i popiti prije obroka

–      200g ribe (po želji) bez ulja pripremiti (sa žara ili skuhati na pari, na vodi / ispeći u rerni)

–      200g povrća ili salate bez ulja (povrće samo prokuhati na vodi i začiniti sa soli i biberom)

2. dan

Doručak i ručak isti kao prvi dan

Večera: umjesto ribe uzeti 200g mesa (piletina, puretina, govedina), isto pripremiti bez ulja

3. dan

Doručak i ručak isti

Večera: opet se vratiti na ribu

VAŽNO:

–      sve što pripremate treba biti bez ulja (ili masti u bilo kojem obliku) i bez šećera

–      PITI najmanje 2 litre vode (da bi otrovi mogli izaći iz tijela)
Za optimalne rezultate vam preporučujemo četverotjedni Lipoweg -tretman jednom godišnje.

 Ukoliko imate pitanja ili nam želite saopćiti rezultate vašeg tretmana, javite se putem maila na marketing@lipoweg.de (ili komentirajte  prilog putem Hrvatskog Glasa Berlin op. u.).

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milica Prgomet
Milica Prgomet
12 years ago

Hvala vam puno na ovoj rubrici…drago mi je da su savjeti jako prakticni i lako se sprovode u djelo…samo tako nastavite

Pozdrav
milica