ŠTO MOŽEMO NAUČITI OD KLEOPATRE

KAKO U ZIMSKO DOBA DO LJEPŠE KOŽE ZA 15 MINUTA
ZDRAVLJE I LJEPOTA
piše: Suzana Stipić  ….LIPOWEG
Berlin/Siječanj 2012. Vani postaje sve hladnije. Grijanje odvrnemo na najjače …nek nam je toplo. Pri tome većina ne misli da u ovom hladnom dobu treba piti dovoljno vode. Usljed hladnoće, vjetra i centralnog grijanja, te čestih prelazaka iz pregrijanih prostorija na zimu, koža gubi svoju prirodnu masnoću, isušuje se, peruta, bez sjaja je, postaje hrapava i lako se oštećuje. K tome, dodatno opterećenje predstavlja i teška i gruba, uglavnom vunena odjeća, zbog koje koža postaje još osjetljivija i sklonija iritacijama.

Nekad čak nije dovoljno poslije tuširanja namazati se losionom za tijelo, jer je stepen isušivanja puno veći od stepena vlage koju dajemo koži.

Što možemo uraditi po tom pitanju?Ako ste se kad interesirali za staru povijest, sigurno ste naišli i na činjenicu da se Kleopatra, kao oličje starodrevne ljepote, svakodnevno kupala u kozijem mlijeku s dodatkom aromatičnih ulja, te da joj je meka, svilenkasta i baršunasta koža dosta pomogla u osvajanju Cezara.
Eh, sad …mi baš i ne moramo osvojiti Cezara, ali sve obožavamo kožu koja je sjajna, zdrava i „meka kao svila“.
Na tržištu možemo naći tisuće proizvoda za njegu kože, ali kako se trend sve više vraća prema prirodi, tako i mi preporučamo par jednostavnih i vrlo efektnih stvari, koje se ujedno, nalaze u svakoj kuhinji i ne koštaju puno.

1. Korak : Peeling

Svaki dan koža odbaci do 50.000 mrtvih ćelija. Da bi nam koža primila sve tvari i vlagu koja joj treba, neophodno je da sve suhe ćelije skinemo i otvorimo pore. Znači, prvi korak je peeling.

Peeling s kavom

Potrebno je:

2 jušne žlice toza od kave

2-3 jušne žlice maslinovog ulja

Toz od kave pomiješati s maslinovim uljem, dok se ne dobije rjeđa masa. To nanijeti na tijelo i kružnim pokretima masirati kožu , počevši od stopala prema gore. Pokreti neka vam budu lagani, ne  trljati pretjerano kako ne bi izazvali crvenilo i pečenje. Istuširati se kratko mlakom vodom.

Kava, sa svim svojim svojstvima, djeluje jako dobro protiv celulita. Nakon peelinga napravite sebi Kleopatra kupku koja ce dati koži vlagu i vratiti joj sjaj.

2, Korak: Kleopatra kupka

Potrebno je:

3 litra mlijeka

1 litra tekućeg šlaga

pola litre maslinovog ulja

Kadu napuniti mlakom vodom. Ne previše vrućom, jer tijelo uvijek preuzima temperaturu vode što može dovesti do teškoća s cirkulacijom. Zatim, vodi dodati mlijeko i šlag, a potom maslinovo ulje. Vodu promiješati dok se ulje ne spoji s tekućinom. Lezite u kadu, opustite se i uživajte. Nakon 15-20 minuta  možete se istuširati s dodatkom malo losiona za tuširanje ili sapuna, kako bi saprali ulje. Ova kupka se preporučuje jednom tjedno, a ako vam je koža vrlo suha onda i do 2 puta tjedno.

Zašto su ovi prirodni sastojci tako djelotvorni?
Mliječna mast djeluje umirujuće na kožu i čini ju glatkom. Mliječna kiselina nadograđuje kiselinski omot kože, konzervira ju, i time štiti od štetnih utjecaja okoline. Osim toga, mlijeko ima puno vitamina A i E, koji također djeluju pozitivno.

Maslinovo ulje je bogato squalenom, prozirnim, bezbojnim i bezmirisnim uljem koje djeluje kao anti-oksidans i prirodno dubinski vlaži kožu. Osim toga sadrži vitamine A i E, te polifenole, vrlo učinkovite antioksidanse koji štite kožu od starenja.

Mi iz Hrvatskog Glasa Berlin preporučamo …iskušajte savjet naše suradnice  Suzane Stipić iz Lipowega.  A iskustvo i rezultat nam obvezno javite!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments