ITB BERLIN: KUDA IDU TURISTI

tekst: Sonja Breljak
Berlin/ Od 7. do 11. ožujka u njemačkom glavnom gradu je 46. po redu izdanje ITB-a, Internacionalne turističke burze, posljednjeg godišnjeg orjentira svjetske turističke branše. Ove godine je zemlja domaćin-Egipat. Izlaže 10 644 izlagača iz 187 zemalja. Izložbeni, sajamski prostor u potpunosti je rezerviran. ITB je  je mjesto susreta, potražnje i ponude kao i mjesto susreta i razgovora turističkih i političkih djelatnika brojnih zemalja. Internacionalna turistička burza će o stanju i razvoju ove branše razgovarati uzimajući u obzir aktualno stanje gospodarstva i društva, svjetske ekonomske i političke prilike, europsku dužničku krizu, previranja u arapskim zemljama, zaštitu klime i okoline. Kako bi razmotrili sve aspekte turizmu tijekom trajanja ITB-a, sastat će se odgovorni i upućeni na ITB Konvenciji.
Postoje mnogi razlozi zašto ovaj sajam svake godine posjeti više od 170.000 posjetitelja, od kojih 111.000 poslovnih. Osim za upoznavanje najnovijih trendova u turizmu, ovaj događaj prije svega nudi idealne poslovne prilike jer se svake godine tijekom pet dana sajma zaključe poslovi čija ukupna vrijednost prelazi šest milijardi eura. Stoga je ITB Berlin kao marketinška i poslovna platforma svake godine najvažnije odredište za menadžere i predstavnike iz svih sektora turističke industrije.
U organizaciji Hrvatske turističke zajednice hrvatski se turizam i ove godine predstavlja na štandu veličine 264m2 (štand broj 217; hala 1.2), a osim opće, svoje će programe za nadolazeću sezonu predstaviti i 16 turističkih tvrtki kao i turističke zajednice iz Hrvatske. U srijedu, prvi dan održavanja sajma, 7. ožujka s početkom u 12,00 sati, na tiskovnoj konferenciji Hrvatske turističke zajednice sudjelovat će ministar turizma Veljko Ostojić i v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.  O tijeku tiskovne konferencije i predstavljanju Hrvatske na Internacionalnoj turističkoj burzi u Berlinu, Hrvatski glas Berlin će izvijestiti iz prve ruke.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments