BLISTAVA NOĆ KLASIKE

U TIJEKU PRODAJA ULAZNICA
piše: Sonja Breljak

Savez hrvatskih društava Berlina  organizira treće po redu izdanje  Blistave noći klasike. Koncert klasike koji se održava u nedjelju 25. travnja u 18.30 u berlinskom dvorcu Charlottenburg na adresi Spandauer Damm 22-24,  spada u događaje od vrhunskog značenja u spektru onih koja organiziraju  hrvatska društva i udruge u Njemačkoj i prelazi po tome granice Berlina.  Ne bi čudilo stoga ukoliko i za posjet ovom skorom događaju interes pokažu i Hrvati iz drugih gradova Njemačke.

Podsjetimo,  u programu ovogodišnje Blistave noći klasike sudjelovat će sopranistice Evelin Novak i Esther Puzak te bas Ante Jerkunica, potom mezzospranistica Zdravka Ambrić, čelistkinja Kajana Packo. Glazbenike će pratiti pijanisti Dmitri Pavlov i Daniel Seroussi. U programu će nastupiti i muška klapa Berlin. A sve će uljepšati nastup gostiju iz Hrvatske, zbora “Zoranić” iz Zadra. Na programu su djela Tschaikowskog, Straussa, Bacha, Božičevića, Dore Pejačević, Mendelsona i Händela.

Cijena ulaznica je 15, 20, 25 i 39 eura. Prodaja je u tijeku, kako ispred crkava poslije svetih misa tako i u prostorima „Brođana“, Hrvatskoj katoličkoj misiji i u Lohnsteuerhilfeverein  Adria u vlasništvu Željka Vranića. Informacije i rezervacije ulaznica moguće su i putem  telefona 0176 54 00 56 68; 0173 615 96 99 i 0152 297 22 485.

Savez Hrvatskih društava Berlina koji vodi predsjednik Ivan Bitunjac, očekuje veliki interes berlinskih Hrvata jer su prethodna dva koncerta  opravdala sva očekivanja. Pokrovitelji ovogodišnje Blistave noći klasike su Veleposlanstvo RH, Hrvatska katolička misija, Hrvatski svjetski kongres za Njemačku i Hrvatska matica iseljenika. Medijski pokrovitelj je kao i svih prethodnih godina, europsko izdanje Slobodne Dalmacije,  ove godine pojačan i medijskom promidžbom  novih glasila, mjesečnika  CroeXpress i portala Hrvatski Glas Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments