KOMENTAR TJEDNA

Komentar na  tekst Kad ti činjenice ne idu u političku računicu od 27.ožujka 2012.

Trpko Burko
/ 28.03.2012/ Za novinarsko i publicističko tumačenje i ponašanje nije kriva izgubljena ” fantomska postjugoslavenska ideologija” već prošla i današnja ORJUNA koja se ne može pomiriti s gubitkom Juge. A ne može se nešto izgubiti ako se to i dalje ima!
Da je lustracija prošla danas bi našu zemlju vodili neki drugi ljudi.
Nadam se, bolji.
Josip Mayer/30.03.2012/ Vjerovatno je za pomisliti da je bilo svakakovih razgovora, pa i onih o podjeli BiH samo da se zaustavi čim prije krvoproliće. Ali tu nije došlo do konkretnih pregovora tako ni do zaključka. Pravu istinu mogu jedino znati oni koji su zu pokojnog Tuđmana bili u tom Saboru prisutni. Osobno više nebi polagao pažnju kuda li nasjedao na takove istupe bez potvrda i pokrića, jer da nije bilo pokojnog Tuđmana i njegovih raznih pregovora sa Miloševićem i ostalim jugovodstvom, tko zna gdje bi danas Hrvatska bila i gdje bi Srbiji bile granice. S obzirom na to da su hrvatski branitelji bili toliko hrabri i spremni ići preko Banja Luke do kraja.
Više me zabrinjava gorka stvarnost ovo što napominje gđa. dr. Dunja Melčić. Citat: To su ljudi nezamislivog neznanja koji su s jedne strane nesposobni da se otvore svijetu, da nešto nauče i da se razviju, a s druge strane opsjednuti su razaralačkim bijesom s kojim vode verbalni rat protiv stvarnosti i duhovno truju javno mnijenje.
Na pitanje u diskusiji zašto u Hrvatskoj nije bilo lustracije, Dunja Melčić je odgovorila da se iz javnoga života odstranilo dosta politički neprihvatljivih osoba ali da je zapravo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici puno bivših komunista. Međutim, za nju je veći problem što u Hrvatskoj vlada lijenost i tromost i što je u državnim i javnim strukturama puno nesposobnih. Hrvatski mediji nisu znalački i kontinuirano izvještavali o radu Haškog suda. Oni koji su izvještavali o presudi Anti Gotovini, nisu dobro znali engleski pa nisu mogli čitati presudu u originalu. Na pitanje što se može očekivati od Žalbenog vijeća Haaškog suda u slučaju generala Ante Gotovine i Mladena Markaču, Dunja Melčić je rekla da ne daje nikakve prognoze. Jasno je samo to da je ova presuda, za razliku od mnogih drugih haških presuda, stručno loše napravljena i da je zapravo skandalozna. Kraj citata.Još me više zabrinjava i pitanje mi se nameće, budućnost novih hrvatskih 12 promatrača,koje će Hrvatska vlada, do 2013.  godine poslati u EU. Neki od njh više manje ili nikako ne vladaju osim hrvatskim čak ni sa engleskim jezikom …a dobro bi bilo da znaju i kojega više …,ne poznaju europske gradove, ni mjesta kuda li mentalitet tih ljudi.Trebaju i sami tumače, voditelje slično bebama u povojima, što Hrvatsku dodatno košta vremena i novaca. Upravo radi toga sam, a možda i netko drugi, kada ovo pročita …za čim žurniju integraciju u MVP, uz domaće znanstvenike i političke stručnjake… da se uznjih uključi i hrvatsko iseljeništvo pogotovo ono mlađih generacija, na političkom, turističkom društvenom i gospodarskom polju te da se čim prije upotrijebi  i njihovo znanje, struka, iskustva i organizacijska sposobnost. Kao što su menedžeri, pronalazivači raznih gospodarskih poslova …na europskom i međunarodnom tržištu, gospodarstva,  posla i zapošljenja, koji bi u svakom slučaju sami zaradili ono što u stvari bi Hrvatsku koštali ..ujedno i Hrvatsku bi kvalitetnije Europi i Svijetu predstavili.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments