TKO JE ZA UPRAVLJAČEM

IMA LI S MILANOVIĆEM HRVATSKA PILOTA U AVIONU

ŽIVA ISTINA
piše:Vjekoslav Krsnik
Ako se u ičemu predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović trudi, onda je to uporno pokazivanje neznanja i nesposobnosti za dužnost koju kao nositelj izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj obnaša. Otprilike godinu dana prije nego što je SDP na čelu Kukuriku koalicije pobijedio na saborskim izborima i dobio mandat za sastav nove Vlade, Zoran Milanović je na sastanku sa stranim veleposlanicima u Hrvatskoj izjavio da o ekonomiji ne zna ništa i da to nije bitno.

Ta je izjava trebala konsternirati ne samo javnost, nego i samo članstvo u SDP-u koje se pak, a to je potvrđeno na posljednjim stranačkim izborima u toj stranci, odnosi prema svojem predsjedniku kao što se u Sjevernoj Koreji odnose prema Dragom vođi. Štoviše SDP pod Zoranom Milanovićem sve više počinje ličiti na HDZ pod Ivom Sanaderom, jer u stranci jednostavno ne postoji stranačka demokracija. Članstvo SDP-a ponaša se kao ovce, a sam Zoran Milanović pobrinuo se da još u začetku eliminira neposlušne kritičare, pa su tako iz stranke marginalizirani Željka Antunović, Mato Arlović, Antun Vujić i drugi neistomišljenici. Neki su čak morali napustiti ministarska mjesta, bez obzira na okolnosti, poput Zlatka Komadine i Mirele Holy.

Zoran Milanović okružio se zato nizom nesposobnih ministara iz svoje stranke, ne spominjući partnersku stranku HNS, kojima je jedina zadaća da poslušno slušaju svojega šefa, baš kao što je to bilo u HDZ-u za vrijeme autokratske vladavine Ive Sanadera, zbog koje je premijer zaštićen od stranačke kritike završio u zatvoru, a HDZ na optuženičkoj klupi. Koliko daleko ide autokratski stil vladanja nezrelog Zorana Milanovića pokazuje jedan usputan primjer. Kad je prije nekoliko dana portal Dnevno.hr iz Ureda premijera dobio ispravak na tekst „Dramatičan sastanak Milanović-Čačić, traju konzultacije, Čačić napušta Vladu u petak?“ u njemu se ni jednim argumentom nisu pobijale tvrdnje iz tog teksta, ali se tražilo da ga se ukloni s portala. To je klasično uvođenje cenzure, jer jednostavno po Ustavu i Zakonu o medijima takvo što nije dozvoljeno. To je samo dokaz da u Uredu premijera Milanovića u kojemu je uposlena čak 21 osoba rade zaposlenici koji ne znaju ni temeljni zakon o medijima, a uzimaju sebi za pravo da s javnošću komuniciraju, kako se to radilo preko partijskih komiteta u komunističkoj Jugoslaviji.

Nakon uvodne izjave koja ga je inozemnim predstavnicima predstavila kao u najmanju neozbiljnu osobu za pretendenta na mjesto premijera, Zoran Milanović je i na funkciji premijera pokazao najblaže rečeno nesnalaženje u osjetljivim pitanjima, što je najočiglednije došlo do izražaja u slučaju Čačić. I pored toga što je u europskim demokracijama nezamislivo da netko tko je počinio ozbiljno kazneno djelo s čak dvoje mrtvih za koje je i osuđen, Zoran Milanović se ne želi riješiti Radimira Čačića, koji mu je ne samo po tome nego i po nerealiziranim obećanjima težak kamen o vratu.

Međutim to nije sve. U intervjuu što ga je u ponedjeljak 1. kolovoza dao Hrvatskoj televiziji Zoran Milanović je samo potvrdio da je kriva osoba na vrlo odgovornom položaju. Upitan da komentira objavu Porezne uprave o poreznim dužnicima, on je izričito rekao da taj popis nije gledao i niti će ga pogledati, jer to navodno nije njegov posao nego Porezne uprave. U državi čiju Vladu vodi premijer nije zainteresiran za pravne i privatne osobe koje duguju čak i na stotine milijuna duga državi. Na takav odgovor običan porezni platiša u Hrvatskoj mora se zapitati, kakav je to čovjek koji je na čelu hrvatske Vlade i ima li s Milanovićem Hrvatska pilota u avionu. Kuda nas to vodi Kukuriku koalicija s premijerom kojega ne zanimaju veliki porezni dužnici u državi i može li Hrvatska s takvim premijerom rješavati velike političke, gospodarske, socijalne i financijske probleme s kojima se suočava. I na kraju, je li ovakva Hrvatska spremna za Europsku uniju u koju bi trebala ući 1. srpnja iduće godine

DODAJ KOMENTAR

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments