VJERUJTE U VLASTITE MOGUĆNOSTI

tekst: Sonja Breljak
Berlin/ Naslov našeg teksta “Vjerujte u vlastite mogućnosti”, moto je jedne zanimljive udruge koja egzistira u Berlinu od 1991. godine. Njihov rad krasi i nagrada za inovaciju koju su dobili 2010. godine.  Naziv udruge je Initiative Selbständiger Immigrantinnen e.V, odnosno ISI e.V. 
ISI e.V je udruženje koje se bavi podučavanjem, obrazovanjem, savjetovanjem i osposobljavanjem žena, doseljenica iz drugih zemalja u Berlin, kako bi se u nekoj od gospodarskih oblasti okušali kao samostalne poduzetnice.

Postanite sami svoj šef, poručuje ova udruga u kojoj s polaznicama raznih kurseva  rade upravo osobe njima slična doseljeničkog i integracijskog iskustva i zavidnog znanja i poznavanja puta u samostalnost. Po tome je to, tvrde u ovoj udruzi, jedinstven model vrijedan zasluženo  dobijene nagrade za inovaciju.

Zašto samostalni? Pitanje je koje si mnogi postavljaju.  A ISI e.V. nudi i odgovore: -Da ostvarimo svoje ideje, da donosimo svoje odluke, da smo gospodarski  slobodni i neovisni i da rastemo i razvijamo se i preko vlastitih granica.

Što sve nudi Inicijativa samostalnih doseljenica, zainteresirani mogu pogledati na web strani ovog udruženja kojeg oblast odnosa s javnošću vodi  kolegica Renata Šikić, čiji je glas hrvatskoj javnosti u Berlinu poznat iz vremena funkcioniranja emisijia Multi-kulti radija na Radio Berlin Brandenburg.

Initiative Selbständiger Immigrantinne će , prema priopćenju za medije iz ISI. e.V., u srijedu, 15. kolovoza, posjetiti Angelika Schöttler, gradonačelnica općine Tempelhof-Schöneberg te političari Jan Rauchfus, Antje Schwarzer, Petra Rudolfi-Korte i Manuela Harling.

ISI e.V je na adresi Kurfürstenstr. 126 – 10785 Berlin – 1. Etage, Tel.: 030. 6 11 33 36 – Fax: 030. 6 12 12 56, info@isi-ev.de/ www.isi-ev.de.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments