EJ BEĆARI …NOVA RUBRIKA

Posrećilo nam se i naiđosmo na novog suradnika. Slavko Žebić se zove i živi u Osijeku.
Novinar je i nije rođen u Osijeku. Njegova domovina je Srijem u kojemu je rođen i iz koje je protjeran.

Naziv Slavkove rubrike je EJ BEĆARI, jer je bećarac perjanica istočnog dijela Hrvatske …i dalje. Ali! …Slavkove priče i reportaže počinjemo opisom jednog tragičnog događaja,koji je izmijenio brojne sudbine. Naime priče počinjemo s progonom Hrvata iz hrvatskog sela Gibarac u Srbiji.

O Slavku bi mogli pričati danima i opet ne bi sve rekli, pa ga zamolismo neka on sam kaže nešto o sebi:

-Evo i par riječi o meni. Bit ću kratak, parafrazirat ću Isu Velikanovića, Šiđanina koji je kršten u Gibarcu, a o sebi je pisao, kako nema što reći a da ne izmišlja, pa i jedan Russo je škrto pisao o sebi, a koga bi još zanimalo što se sami hvalimo.

Rođen sam u Gibarcu, 14. studenoga 1947. od oca Ivana i Majke Mande, djev. Marošičević, tu sam odrastao i završio osnovnu, poslije išao u šidsku gimnaziju, istina …upisao ekonomiju, koju nisam priveo kraju, ali novinarstvom se bavim vise od 30 godina. Pisao sam za Sremske novine, novosadski Dnevnik i beogradske Večernje novosti, a od kako sam 1994. godine došao u Osijek, bio sam vanjski suradnik Radio Osijeka, Hrvatskog radija, Gospodarskog lista, Povratnika, Glasa Slavonije i Agroglasa, a posljednjih 9 godina dopisnik sam Hrvatske riječi iz Subotice. Oženjen, otac dvoje odrasle djece, koja su osnovala svoje obitelji. Eto, toliko.

Lijepi pozdrav!

Ostaje nam samo pozdraviti Slavka na našim stranicama i zaželjeti mu da se kod nas u našoj virtualnoj obitelji ugodno osjeća. (ec)

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments