DILETANTI I INTELEKTUALAC

Odgovor Petru Bašiću!

Zanimljiva diskusija razvila se našim stranica između našeg kolumnista Mirka Omrčena i Petra Bašića profesora povijesti. Dva različita pogleda na istu temu …to imamo rado. Veseli se urednčka duša, a i čitatelju je drago.

Odgovor na posljednju kolumnu Petra Bašića Što se babi snilo nismo morali dugo čekati:

Odgovor gospodinu Bašiću!

Podatke koje sam naveo preuzeo sam od uvaženih intelektualaca, novinara i cijenjenih medija.

Uopće ne sumnjam u navode tih “mnogih autora“, unatoč nesuvislom prikazivanju stanja migracija i imigracija predočenih od gospodina Bašića.

Ako uvaženi gospodin Bašić i dalje inzistira da oni nisu u pravu, a da on jest, neka se obrati autorima tih navoda, neka im predoči svoje istine i poduči ih.

Ja sam se  poslužio njihovim navodima, jer to tako jednostavno ide i jer nisam mogao znati da izdaju knjige i pišu za javnost s namjerom “laži“ !

Po gospodinu Bašiću ispada da su svi oni diletanti…..

Mogao bih navesti još mnogo takvih navoda koji pobijaju tumačenje gospodina Bašića no nije mi namjera prepucavati se do iznemoglosti sa gospodinom Bašićem i ovim obraćanjem okončavam daljnju prepisku sa njim.

Predlažem da svoja viđenja problema migracija i imigracija pošalje nezavisnim portalima, demografima i slično. Njihova reakcija dat će mu najbolji odgovor…

Omrčen, Mirko

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

johnyd tako je

I pokojni Tuđman se je obratio zapadu i svojim iseljenicima..a gidi drugdje bi se po logici i trebao obratiti..nego tamo kud Hrvatska i hrvati stljećima pripadaju.Osobno i sam imam još jednu zamjerku..čudi me da se ti visoko školovani i obrazovani..povjesničari i akademici ne spuste na zemlju te neki puta se jave i na riječ.. malih ljudi ..te prokomentiraju koji puta i njihova razmišljanja..inače ispada da razgovaramo sa mumijama.

johnyd
johnyd
11 years ago

Postovani! Sa interesom sam pratio prepisku g. Omrcena i P.Basica. Vjerujem da obojica, naravno sa svoga stanovista, imaju pravo, a za nas citaoce bilo je zanimljivo.Jedinu zamjerku g. Basicu nalazim u izjavi, kako mi koji zivimo vani, savjetujemo, njima koji zive u Hrvatskoj, da ne srljaju u tvorevinu (EU) u kojoj zive. Ne znam, ali vjerujem, da upravo mi koji zivimo u EU najvise zelimo da Hrvatska postane punopravna clanica iste, jer tu Hrvatska pripada, a vjerujem da ce joj clanstvo donijeti samo dobrobit, unatoc raznim upozorenjima sveznalica, koji u EU vide jedino lose stvari, a najradije bi ponovo u… Read more »

Josip Mayer
11 years ago

Ipak prepucavanje

Za ovakve slučajeve ne krivim razne autore pa ni medije..već dosadašnje državne vlasi..koji dosad nisu htjeli a mogli su sigurno..uspostaviti kvalitetne veze,statistike mostove i spone sa svojim iseljeništvom i useljeništvom..te hrvatskim manjinama iz van hrvatskih granica.
Poznato mi je da se nešto na tome radi..ima negdje oko 59 djelatnika za iseljeništvo..godina je skorom pri kraju..još ne posjeduju ni svoju vlastitu internetsku stranicu..

Petar Baši
Petar Baši
11 years ago

Vidim da i daje zagovarae autarkiju, ovaj puta osobnu?
Nesuvislim nazivate moje citiranje(!) službenih podataka državnih zavoda za statistiku više zemalja, a ne dovodite u sumnju “navode više uvaženih autora”?

Ukoliko doista želite postupati po onoj ideološkoj “ako činjenice ne odgovaraju mojim stavovima – tim gore po činjenice!”, onda stvarno moramo dovršiti ovu raspravu…