TRI

piše: Armin Pohara
Eno ih …opet laju, zamaskirani, bezimeni, na laž navikli i u laž pretvoreni. Palacaju zmijskim jezikom o stvarima koje ne znaju …koje nisu vidjeli svojim očima i culi svojim ušima. Vjeruju u sve što im se kaže i što je napisano u tvornicama laži. Zure u ekran hipnotizirani i vjeruju …u sve vjeruju!
Od bolesne mržnje izobličeni, jadni poslušnici i vječne sluge. Zaboravljaju šta su bili jučer …presvlače kožu …mjenjaju ime. Pale slike prošlih vođa kako bi se udvorili novim …Bivši bezbožnici u prvim redovima bogomolja lažno miču usnama u lažnim molitvama …Bezvrjedni, mali miševi potrošenih života …poderanih koljena, spuštene glave, reže u očaju i mašu novim zastavama! Eno ih …u strahu od pjesme, od pogleda, od bivših sebe prokleti.

Trgaju srce na TRI djela …na TRI jezika …na TRI prošlosti …TRI tajne policije …TRI suda za TRI zločina …TRI škole za nerođenu djecu …TRI streljačka voda za TRI izdajnika …TRI ministarstva laži i TRI lažna osmjeha …TRI noža u ruci …TRI vječna neprijatelja u TRI zlokobna zagrljaja upleteni! Što nam preostaje? Sve ih poslati odakle su i došli:

U TRI LIJEPE MATERINE!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments