E, MOJ TESLA

tekst i foto: Nikša Smoje

Split/ Dragi moji zaljubljenici u fotografiju! Poslije Božića nastavljamo dalje. Upalija sam svitlo, upalija računalo, klima me grije.  E, baš mi je lipo!

Ma sve mi se nekako čini da je i on pored mene i da se ponosno smješka,  te mu zato još jedanput veliko HVALA od sveg srca. Komu?  Pa …Nikoli Tesli!

07. siječnja 2013. godine je  70 godina od njegove smrti. Kažeš čarobnu riječ “Tesla” i sve si reka. Sva nabrajanja izuma, svi hvalospjevi, svi komentari su potpuno nepotrebni. Stvarno je bija jedan neobičan um.

Krajem desetog miseca prošle godine moja Zorka i moja malenkost smo obilježili 30 + 30 godina braka. Sili u auto, zaletili se prvi dan do sela Smiljan, rodnog mjesta Nikole Tesle i posjetili njegov memorijalni centar.

Fotografija vam govori više od tisuću riječi. Procijenite!  Podsjetit će vas barem malo na svjetlo koje svakodnevno koristite.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
11 years ago

Dobro kaže moj splićanin Smoje bija je i osta veliko svitlo svi nas na ovoj baloti zemajskoj ma isto mu ne triba da ga se rastiže ka žvaku . Čiji je pa za gospu milu NAŠ ,NAŠ ,NAŠ SVIJU NAS.

Josip Mayer
11 years ago

E,da..Nikola Tesla hvala mu velika,

za njegov vrijedan izum i ostavštinu..koja danas služi Hrvatskoj..i drugima u Europi i Svijetu..samo kad bi ih još više takovih i njemu slični bilo.