KARUSEL

Branka Kandić-Splavski
Karusel, ukroćeni, ušarenjeni konji u zarobljenom vrtlogu trka koji ne vodi nikamo.

Bila sam opčinjena njima.

Satima sam mogla gledati te raširene nozdrve, sjajne sapi, ponosno svinute vratove s njegovanom grivom, mala potkovana kopita i velike, crne oči . sve zaustavljene u trenutku nekoga skoka, iskoraka, zamaha, pokreta, treptaja……

više

E, MOJ TESLA

tekst i foto: Nikša Smoje

Split/ Dragi moji zaljubljenici u fotografiju! Poslije Božića nastavljamo dalje. Upalija sam svitlo, upalija računalo, klima me grije.  E, baš mi je lipo!

Ma sve mi se nekako čini da je i on pored mene i da se ponosno smješka,  te mu zato još jedanput veliko HVALA od sveg srca. Komu?  Pa …Nikoli Tesli!

više

ŽEJE STAREGA ČOVIKA

piše: Jadran Šantić Šangarelo
Znan da mnogi nisu znali da san učini veliki operacjun i da su mi likari zaminili livo kolino, ma niko još ni  ču da san ja te likare zajeba i to kako.

Kako san jema problemi sa livin kolinon odija san na puste vižite da me niko spjega ča ja moran sa tin kolin učinit. Moj veliki prijatej i veliki likar iz Čakovca a i veliki obitejski prijatej me je ka stručan specjališta za RTG i UZ prigleda učini mi nalaze i slike i još me odveja lipo da učinin MR.…

više

RAJ I PAKAO …MALA RAZLIKA

izabrao: Joža Prudeus
Jednog je dana svetac imao priliku popričati s Bogom te ga upita:

-Gospodine, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgledaju Pakao I Raj.

Bog odvede sveca do dvaju vrata. Otvori jednu od dvaju vrata i dozvoli mu pogledati unutra.

Na sredini sobe, stajao je veliki okrugli stol. Na sredini stola,…

više

VOĐE I POLTRONI

piše: Mirko Omrčen

Dosadašnjoj vladavini dviju vodećih političkih opcija u Hrvatskoj nije bila značajka stvaranje uvjeta u kojima svi akteri imaju mogućnost sudjelovati u politici i u donošenju odluka. Uvjeta u kojima bi svi imali mogućnost i instrumente gdje bi mogli odlučivati, biti odgovorni i javno izražavati i očitovati svoju odgovornost u pitanju svoje sudbine.

Diktatorski i autokratski princip u vođenju politike bila je i jest …

više