PAPIRNATI GOLUB

piše: Marija Matijašević
Doletio balon s papirnatim golubom u Stružec!
Dok je mama Josipa sa svojim sinovima Mariom i Josipom, brala gljive na livadi, primjetili su nešto bijelo u travi. Par špagica, napuhani balon i na papiru nacrtani golub u svim bojama pobojan, bio je sav mokar.
Na njemu je pisalo Verena, i adresa, jednog nepoznatog mjesta.  Baš su se poveselili, i stavili ga u košaru, punu gljiva.

Donijeli ga kući i pričali meni. Odmah sam znala što treba napraviti! Pogledala sam ime tog mjesta i zaključila da je doletio čak iz Austrije, iz mjesta Klagenfurt.

Napisala sam nekoliko rečenica na njemačkom, i dala mami da to pošalje. Znala sam da će netko odgovoriti. I kada sam već zaboravila na to, zove me mali Mario, sav presretan i radostan, te mi priča: –  Dobili smo pismo od Verene!

Dok sam se ja snašla i odgonetnula, tko je Verena, jako sam se obradovala. Mario je trebao doći k meni i donijeti pismo da prevedem. No, nije se mogao dočekati, pa ga je jutrom odnio u školu, jer to se mora znati i moraju učiteljica i svi u školi biti upoznati sa iznenađenjem. Tako se učiteljica Snježana Elez dala na internet, pronašla grad i školu i poslala odgovor.

Nedavno je došla velika smeđa koverta od Verene. Čestitka za Novu godinu, s potpisom svih učenika 2b razreda, njih 17 dječaka i tri djevojčice, jedna čokolada i maskota grada Klagenfurta – zmaj.

Odmah je mama pronašla sliku razreda na internetu, ali koja je od njih Verena …to još ne znamo!

Tako su se povezala dva daleka razreda, pa vidjet ćemo, što će od toga nastati.

Mario je presretan i stalno sanja te lijepe događaje; ponosan, jer je njegov golub mira donio jedini glas nazad u Klagenfurt – izgleda da je jedini preživio od 170 poslanih.

A uvjereni smo, da je i Verena presretna, što je baš njezin golub mira donio veliko ushićenje u Stružec.

Dva mlada srca, sada žurnije kucaju …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka Borić
11 years ago

Priča- ko izmišljeno lijepa.
Sličnu priču i ja doživjeh.
Domovinski rat. Djeca djeci slala u vrtić paketiće.
Ja izabrah neki maleni. Kad smo ga kući otvorili, u njemu:slatkiši i adresa pošiljateljice-Christine iz Njemačke. Otpišemo i zahvalimo se.
Od tada počeli i drugi paketi….i ne samo slatkiši…
Konačno smo se mi dvije obitelji upoznali, ovdje u Podgori ljeti, nakon rata.
I ovo je lijepa priča, zar ne?

Dubravka Borić
11 years ago

Priča- ko izmišljeno lijepa.