BRAČNA OBLJETNICA U KLINICI

NAŠ SURADNIK IVO DOROTIĆ OPORAVLJA SE  NAKON TEŠKE UPALE PLUĆA

Berlin/ Supružnici, Jadranka i Ivo Dorotić, ovih su dana obilježili četrdeset i prvu obljetnicu braka. Kako  je u današnje vrijeme dugih i skladnih  brakova sve manje i manje i sama ta činjenica, odnosno dugi bračni staž Jadranke i Iva, bila bi zanimljiv prilog. U ovom slučaju, dodatnu zanimljivost obilježavanju bračne obljetnice, daje mjesto proslave. Bračni par  Dorotić, spomenuo se tog događaja od prije četrdeset i jedne godine,  u bolesničkoj sobi berlinske klinike Havelhöhe.
Naime, Ivo Dorotić, dugogodišnji suradnik Slobodne Dalmacije, sportski poznavatelj i izvjestitelj iz Berlina, već skoro dva mjeseca ne stiže na utakmice omiljenog kluba, SD Croatije Berlin. Teška upala pluća i komplikacije koje su iz toga proizišle, prinudile su Ivu na bolesničku postelju. Pravi kolaps organizma koji se više nije mogao braniti od napada virusa i uznapredovale upale, dogodio se neposredno nakon što su momci Croatijina futsal tima osvojili titulu prvaka Njemačke. Ivo je uspio ovaj događaj zabilježiti ali ne i uživati u pobjedi, proslavi  i trijumfu tima koji je pratio od njegovih početaka. Završio u bolnici. U umjetnoj komi koja je potrajala dva tjedna.
A znao je Ivo prevesti kilometre i kilometre, sjediti među rijetkima u dvorani, pisati i navijati, videći optimistično i znalački  veliku šansu futsal ekipe koju vode Toni Petrina i Slobodan Česić. I svi drugi nogometaši i timovi berlinske Croatije njegovi su miljenici.
Ne čudi onda i da je vodstvo Croatije bilo među prvim posjetiteljima našem izvjestitelju u berlinskoj klinici. Uručili su mu „Zahvalnicu  za nesebičnu potporu i podršku sportskom društvu SD Croatia Berlin“ te ga ushićeno pozvali i osnažili na skori oporavak prije ljetnog Europskog prvenstva u futsalu na kojemu SD Croatia predstavlja Njemačku. Dovoljno da Ivi, sportskom zanesenjaku, nekada nogometašu i sucu, brže zaigra srce i vrati se sjaj u očima. Za njegovo zdravstveno stanje zanimali su se brojni čitatelji, suradnici, kolege, kako u Berlinu tako i drugdje u Europi.
Ivo je sad bolje, na putu je  potpunog oporavka. Upravo ovih dana sprema se na rehabilitaciju, prije svega mišića nogu koji su se od dugog ležanja, opustili i postali nesposobni držati tijelo. Prije početka rehabilitacije, prigoda  je za mali obiteljski skup- obilježava se četrdeset i jedna  godina braka  bračnog para Dorotić.  U bolesničkoj sobi, supruga Jadranka i djeca Zrinka i Tihomir, sestra Vinka. Sin Domagoj je zauzet a unuk Luka,  tipično dječije, ne voli baš bolnice pa  šalju pozdrave. Želje za oporavak  i bračne čestitke upotpunila je i mala, topla  gesta. Naime, za bolesti i kome, Ivi su otekle ruke i prsti. Pa liječnici nisu imali drugu mogućnost nego vjenčani prsten na Ivinom prstu jednostavno prerezati. Sad, na godišnjicu dugog braka supruga Jadranka prsten je ponovo spojila i vratila ga na njegovo mjesto. Na Ivin prst. Topla gesta. Veseo događaj. Zabilježile ga medicinske  sestre fotoaparatom. Počastili se svi zajedno   slasticama. Nazdravili dugom braku i Ivinom brzom oporavku. I mi se dobrim željama pridružujemo.

4 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Uwe Sendlhofer
Uwe Sendlhofer
4 years ago

Das ist doch Zrinka und Tihmir Dorotic 🙂
Tihomir wird sich nicht mehr an mich erinnern.
Liebe Grüße
Uwe Sendlhofer