SVETKOVINA NADE

Uzašašće ili Spasovo je kršćnski blagdan. Slavi se 40 dana poslije Uskrsa. Prema Bibliji, Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao na zemlji. Na 40-ti dan javio se svojim učenicima u Jeruzalemu. Rekao im je, da ostanu u gradu i čekaju dolazak Duha svetoga.

Zatim ih je poveo na Maslinsku goru. Tamo je podigao ruke i blagoslovio ih. I poče uzlaziti na nebo a oblak ga je zaklonio i više ga nisu vidjeli. Isus je uzašao na nebo, gdje sjedi s desna Bogu Ocu. Dok su apostoli gledali na nebo, pokazali su im se dva dva anđela u bijelim haljinama i rekli:„Ovaj Isus, koji je uzašao na nebo, tako će opet doći, kao što ste vidjeli da je otišao na nebo.”

Uzašašće je SVETKOVINA NADE koja bistri pogled, učvršćuje korak i veseli srce. Premda  se često osjećamo izgubljeni, usamljeni i napušteni, Gospodin je s nama zauvijek. „Evo, ja  sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“ (Mt 28,20). Krist je uzdignut sa zemlje uzdignut u  slavu i time je i nama pokazao i otvorio put nade i slave ako imamo vjere u Uskrsloga. Naš  pogled „uprt u nebo,“ u Onoga koji je uzašao „u nebo“ i sjedi s desne Ocu, znak je da je i naše  srce uzašlo s njime.

30.05. je u Njemačkoj vjerski, katolički i državni blagdan, dakle i neradni dan. U crkvi svetog Sebastiana, sjedištu Hrvatske katoličke misije Berlin, misno slavlje na ovaj dan je u 12.00 sati.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments