AMPUTACIJA

ZAROBLJEN U LUDILU
piše: Miroslav Sebastijanović

Moji živci su veoma slabi. Kosu ne čupam. Znaš, oni nekada meni idu na jetru. Govore mi stvari koje meni ne pašu.
Poludim.
Budem miran.
Ponekad sam stari konj koji je mister bič. Pa budem zao. Misliš da je to loše?
Nisam ja onaj  čika Grozni. Kod kuhinje mi se nož smješi. Gledam u njega.
Ponekad poželim. Pričaš mi. Gledam nož.
Ustašca se otvaraju. Jedan zub, dva zuba.
Moja prijateljica je bila kod doktora Marka. Kaže se doktor Marko? Dobro. Da. Bila je kod liječnika Marka.
Stavila si je one navlake na zube. Bijele. Sada više ne prekriva svoja velika usta rukom. Ha, ha, ha, ha . Smije se ona.
Kaže da sada se smije, bijeli zub košta 100 maraka. Eura.
Moja prijateljica je bila kod doktora Marka. Sise je  sredila.
Sada oblači kostim za kupanje. Kaže se kostim? Ima zeleni kostim za kupanje. Kaže da joj zelena boja dobro stoji.
Tako je upoznala Rusa Ignjata. Mislite da  Rus Ignjat ne postoji? Je, ima Ignjat. Ignjat ima para. Novaca. Eura. Maraka.
Plaćao joj je sve sto treba za jednu ženu s velikim operiranim sisama, navlakama na zubima.
Ja sam jednostavna žena-kaže moja prijateljica.
Kurac jednostavna.
Parfem koji je vidjela na teveu, alkohol u ručniku. Ma znate ono po filmovima. Kada joj On donese šampanjac u onom ručniku. Moj prijatelj Srbin bi rekao peškir.  E, da. Tako i moja prijateljica. Voli sve  što je lijepo. Moja prijateljica se prodaje za bočicu parfema.
Ja znam svoj posao-kaže prijateljica. Smije se.
Rastaje se od svoje žene, moj Ignjato. Osmijeh na ustima. Navlake. Smije se, opet. Mislim da bi se jebala za kunu.
Moja prijateljica se jebe s poštarom. On joj donosi pisma. Račune. Amerikan kard.
Pa daj, Ljubice.- kaže prijateljica.
Ona se zove Ljubica. Ljubica je smiješno ime.
Ljubice-kaže moja prijateljica.
Ljubice, pa nemoj me zezati. Poštar smrdi po kiselim krastavcima. Ma, znaš, ne bi on mogao mene zadovoljiti. Ja sam jednostavna, ali, znaš, trebam ja neke stvari.Za mene je muškarac kada ti može platiti večeru, i vino koje ja odaberem. On mi mora platiti telefonski račun. Ja sam poslovna žena. Ne mogu ja.
Uostalom, Moj Ignjat. Smije se. Opet.
Ignjat ima sedamdeset i nešto. Evo sada ću vam reci. Sada ću ti reći. Ignjat se ne zove Ignjat. Imali ste pravo. Ignjat se zove Ignjato, i ima sedamdeset i nešto. Da,  ponavljam se. Ignjat, Ignjato je stari konj, bio oženjen za staru Njemicu. Stara Njemica je umrla. Sada stara Njemica svira na Božjim pašnjacima. Frulu. Violinu. Violinu, da. Imala je vitko tijelo. Velike sise, i plavu neurednu kosu. Baš kao Njemica. Njemice su neuredne, kaže moj susjed. Moj susjed sve zna. U  trgovini, ili dućanu. Kupovala je kruh, bred, brud, kako se već kaže, u trgovini, dućanu,  raspuštene plave kose, majici koja je imala fleku na lijevoj strani ,i u hlačama koje njegova žena nikada ne bi obukla.
Osim što su neuredne, one su i opuštene. Njegova susjeda Njemica svaki dan je kupovala kruh. Kaže moj prijatelj Nijemac. On voli kobasice. Kobasice izazivaju rak.
Moja prijateljica je zvijezda.
Meri Popins. Prije je širila noge. I sada širi noge. Kome? Ne znam. Znam da je moja prijateljica kurva.
Da. Kurva. Smijete se kurvama. Kažete da su «kurve» kurve. Da se mene pita ja bih kurve legalizirao. Da li sam sebičan? Pa da mogu i ja raširiti nogice jednoj od ofucanih. Nije važno. Boli me džon. Neću reći »boli me kurac», bit ću fin. Ne morate vi slušati te ružne riječi. Vi ste fini.
Svi mi imamo neku «kurvu»kraj sebe. Majku, ženu, sestru, kćerku, sina. Da, sina. Od moga prijatelja nećak je kurva. On se kurva po velikim brodovima, kruzerima. Skida gaće finim gospođama čiji muževi ne mogu ništa napraviti čak i uz viagru. Viagra je sranje.  Svi vi ste sigurno platili nekome nešto. Gledali ste Oprahinu emisiju kada je muškarac ženi plaćao za seks novce. Dolar joj stavi u gaće. Moji prijatelji plaćaju profesore na faksu. Neke curice su čak i seksale se za novce. Da. Istina je to. Bilo na teveu.
Znaš što, ja se radujem svim ovim novim zakonima i sranjima od naše države. Ja se radujem kada nekog maminog sina uskok uhvati za jaja i kaže»daj diplomu», i lupi mu ono da nikada više ne može ju iskoristiti. Radujem se kada policija uhvati narkića s đointom u labrnjama. Kakve to sada ima veze s ovim? Ne znam. Radujem se jer je moju prijateljicu Ignjato nabio nogom u dupe. A vi se jebite. Ja znam da ja hoću.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
milica
milica
13 years ago

i ja sam za da se prostitucija legalizira. Također sam i za da se svećenicima dozvoli da se ožene. Možda onda nebi radili one gadosti koje sada rade.