SREBRO ZA LISANN KOPIĆ - Hrvatski Glas Berlin

SREBRO ZA LISANN KOPIĆ

LIJEPE VIJESTI  S NJEMAČKOG PRVENSTVA U BOWLINGU ZA MLADE
piše: Sonja Breljak
Wildau
/ Na netom održanom prvenstvu Njemačke u Bowlingu za mlade koje je organizirao Deutsche Bowling Union, sudjelovalo je  devedeset i troje natjecatelja iz 16 državnih bowling saveza u Njemačkoj. Među natjecateljima  su bile 33 djevojčice i 60 dječaka.
Jedna od  33 natjecateljice  bila je  i Lisann Kopić. Ova 13-godišnjakinja hrvatskih korjena, članica je kluba Strike Marker Brandenburg.
Lisann Kopić je na ovom vrlo jakom natjecanju, osvojila pojedinačno, dvanaesto mjesto, u igri parova izvrsno sedmo mjesto a ekipno je, zajedno sa svojim klupskim prijateljicama, stigla do drugog mjesta i osvojla –srebro.
Nikakvo čudo. Jabuka ne pada daleko od stabla …tvrdimo mi jer nam je poznato kako je i mama od Lisann, Natalija  Kopić, isto tako  …1984. godine …ponijela titulu najbolje na Njemačkom prvenstvu u Bowlingu.
I djed, Vlado Kopić …a prije njega i baka Elizabeta Kopić …niz je godina bio predsjednik bowling kluba Croatia, prvog hrvatskog kluba osnovanog u Berlinu, prije više decenija. Šteta pa je ovaj klub, u nedostatku dovoljnog broja natjecatelja, prestao s aktivnim, natjecateljskim djelovanjem. Sudeći po talentiranoj Lisann Kopić, koja se bowlingom bavi od prije dvije godine, bit će i u buduće mladih Hrvata na bowling stazama Berlina.

 

Related Post

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
COBRAJosip MayerElizabeta Kopic Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
COBRA
Guest
COBRA

Bravo !

Josip Mayer
Guest

Svaka čast gospođo Elizabeta Kopic

Bude li se trend tako dalje nastavio da se nema sluha za mlade, strašno se bojim da će neki klubovi, čast onima koji to čine već odavno, jednostavno izgubiti orjentaciju nad mladima.
A kasno će ih biti tražiti okolo po njemačkim klubovima.

Elizabeta Kopic
Guest
Elizabeta Kopic

Moram napisati jer smatram da se treba znati,da su osim Natalije u Berlinu bile također i Snježana,Irena i Julijana i sve su one hrvatskih korjena ali su eto svoj talent morale dokazati u njemačkom klubu i ako su u to vrijeme u Berlinu postojala dva hrvatska Bowling kluba ali nisu imali sluha za mlade talentirane sportašice.
Danas je za mene također tragično da u Berlinu nemamo niti jedan takav klub i ako imamo mnogo talentiranih.