PORUKA KANDIDATIMA

PUT ISTINE
piše: Dražen Radman
Obraćam se Vama koji imate namjeru pobijediti na predstojećim izborima; Vama koji mislite ući u Sabor barem s jednim ili dva mandata; Vama koji doista želite dati sve najbolje od sebe da biste pomogli domovini u ovom delikatnom trenutku; Vama koji samo mislite da imate snage, ljubavi i znanja za taj zadatak i Vama kojima je najvažniji cilj zauzeti saborsko ili neko drugo mjesto samo zbog privilegija koje to mjesto pruža…

Običaj je u ovo predizborno vrijeme da se kandidati obraćaju biračima, a rjeđe da se birači obraćaju kandidatima. Evo glas jednog takvog, malenog birača.

Dakle, dragi kandidati, koji god bili, poručujem Vam sljedeće, u pet točaka:

1. Nemojte podcijeniti moć oholosti i bahatosti koji tako često obuzmu i opiju

Pobjednike. To bi, već u početku, mogao biti Vaš poraz. Vas kao ljudi.

2. Nemojte podcijeniti moć ‘osvojenih privilegija’ koje gotovo uvijek zanesu pobjednike.

To bi moglo itekako nauditi Vašem zdravlju. Zdravlju Vas kao ljudi.

3. Nemojte podcijeniti moć Vašeg (ljudskog) pokvarljivog srca koje se teško zna oduprijeti ‘slastima’ koje se, kao na pladnju, pružaju ‘na visinama’.

4. Nemojte podcijeniti moć neumoljive činjenice da ćete žeti ono što budete posijali.

Na ovaj ili onaj način. Prije ili kasnije. A kakav će biti plod, određuje posijana klica –na početku.

6. Nemojte podcijeniti Boga u cijeloj priči jer ćete njemu, a ne samo narodu, jednom položiti račun za sve vidljivo i nevidljivo što ste činili.

Ukratko, poštovani kandidati, neka Vas, ako već nije, što prije obuzme poniznost, sveta odgovornost i strah Božji, bez kojega nećete ispravno znati i moći činiti što je pravo. Jer ovo nije vrijeme za podcijenjivanje. Ovo je vrijeme za odvažne, ali čestite u srcima. Ovo je vrijeme koje rađa istinske, a ne lažne uzore i junake. Ovo je idealno vrijeme u kojem, napokon, može nicati i pokazati se – prava vjera, nada i ljubav. Ipak.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Nije lagano ni izreći.. kuda li učiniti..kud got idem Hrvatska je samnom..za hrvatsku nam je potrebno..prići stvarno otvorenim srcem i dušom..te usput.. nešto uvjek višeu i na politički i na društvenoj razini..činiti za nju.