ODRŽANO NATJECANJE U ČITANJU

piše: Ela Tončić
citanjeBerlin/ U subotu, 23. veljače, povodom Dana materinskog jezika, održano je natjecanje u čitanju naglas u prostorijama Hrvatske zajednice.

Natjecanjem u čitanju naglas želi se potaknuti učenike hrvatske nastave na čitanje hrvatskih autora, razviti ljubav prema čitanju i osvijestiti važnost redovitog, svakodnevnog čitanja.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 učenika od 3. do 8. razreda.…

više

HRVATSKO DRUŠTVO LUKSEMBURG NA FESTIVALU MIGRACIJA

prilog: Goran Filipović
BB-OILU Luksemburgu se 2. i 3. ožujka 2019. u prostoru velesajma Luxexpo na Kirchbergu, održava tradicionalni, 36. po redu „Festival migracija, kultura i građanstva“, na kojem će i Hrvatsko društvo Luksemburg biti zastupljeno vlastitim štandom.

Ove godine posjetiteljima se predstavljaju Slavonija i Baranja, a cijeli projekt financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.…

više

DJED MOJSIJA

tekst: Djoko Erić
staracMajkin otac, biblijskog imena. Sjećam ga se kao koščatog starca, s velikim brkovima. Poguren u leđima, s vremenom sve više.

Na kraju je išao toliko sagnut, skoro kao da radi nešto na zemlji pa je na trenutak samo izdigao glavu da pogleda ko ide.

Dočekivao nas je nasmijanog lica iza epskih brkova. Meni je izgledao kao lik iz oslikanih bajki koje sam gutao u to vrijeme. I koje nisam potpuno mogao da razdvojim od stvarnosti. Jabuka iz…

više

EKSTAZA

Anđelka Korčulanić
andjelkaDo prepletenih naših nogu
trebalo biti je utihlo more,
mirisne krošnje borova iznad,
a zvijezde gore, visoko gore,
ali ne i noćas kad mi smo gospodari
svijeta što za nas dubi na glavi
dok ljubav razvijenim barjakom
u boji purpura svoj trijumf slavi.…

više