SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA

piše: Martina Budimir, prof. njemačkog jezika

martProšao je već 35. dan štrajka prosvjetnih djelatnika. Obično sve što dugo traje, počne živcirati, izlazi na uši, natjera mnoge da okrenu leđa, da mrmljaju sebi u bradu ili drugima u lice.

Štrajk prosvjetnih djelatnika živcira, mnogi se okreću drugim temama, a oni koji, bar u dane vikenda, u ovo zatišje pred buru, na tren i zaboravljaju na ovu izvanrednu situaciju, ipak se ne mogu oteti i negativnim osjećajima.

Kažu za njih da su ekstremno ljuti. I jesu, samo pitanje je na koga. I dok vrijeme, umor i napeti živci čine svoje, a mediji polaganim, ali sigurnim korakom (konačno) dolaze do sve više informacija kako, zašto, otkud, tamo negdje postoji sasvim drugi svijet.

Svijet je to elite koja proslavlja, busa se u prsa prividnim…

više

“LADO” U MÜNCHENU

lado“LADO”, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, svoj 70. rođendan proslavit će u Münchenu!

Antologijski koncert ovog jedinog hrvatskog profesionalnog nacionalnog ansambla održat će se 2.12.2019. u Carl Orff Saal koncertne dvorane Gasteig s početkom u 19:30 sati.

Program i ulaznice možete pronaći na web…

više

“NISAM SE BOJAO UMRIJETI” U STRUGI

Projekcija filma „Nisam se bojao umrijeti „produžava svoj put kroz gradove  RS Makedonije.

tekst i foto: Naum Dunoski

mac 1Skopje-Struga/ Pri istraživanju nastojanja Hrvata u dijaspori u očuvanju vlastitoga nacionalnoga identiteta, vrlo brzo se može zaključiti kako mnogih hvalevrijednih inicijativa i djelatnosti ne bi bilo bez žrtve pojedinaca.

U pravilu, potreban je netko komu neće biti teško darovati svoje slobodno vrijeme i znanje za dobrobit zajednice.

Zajednica Hrvata, Ogranak Struga i Ohrid također ima jednu plemenitu grupu a to su: Naum Dunoski, koordinator Ogranka i njegov brat Vangel  Dunovski, zamjenik koordinator. Zahvaljujući njihovoj  ustrajnosti organizirani su brojni  projekti, a  među njima i projekcija filma „Nisam se bojao umrijeti“.

Tako se 16. studenog  projekcija  održala u Strugi, …

više