ADVENTSKA ČAROLIJA

piše: Zdenka Gleißberg

advent15-031217U ovom našem, nekad belom Zagrebu ima svaki dan novih čarolija i bez adventskih praznika.

Naš gradonačelnik nas stalno zabavlja, gdje god stigne izbaci neki novi štos. Uvijek su drugi koji nekaj imaju za brundati a on stalno dela, najviše i najbolje zna balansirati s gradskim proračunom i žetončićima.

Uvjerava nas  stalne da je sve po propisu i statutima kak Bog…

više

BOŽIĆNA FEŠTA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI BERLIN

bozicna festaBerlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizira tradicionalnu Božićnu feštu za članove udruženja, prijatelje i goste, u subotu, 07.12.2019. s početkom u 20 sati. 

Ovom prigodom će u programu proslave nastupiti: Folklor Hrvatske zajednice i Vokalni sastav “Lastavice” dok će u zabavno glazbenom dijelu goste zabavljati Damir Kozarić.

Cijena ulaznice je 10 eura.

Više informacija na telefon: 0157 333 83 221.

Hrvatska zajednica je na adresi Karl-Marx-Str. 204-206, 13055 Berlin.

više

ZNANOST U RH

tekst: Marko Jareb
Nedavno objavljena studija Svjetske banke pokazuje kako je u RH najveći odljev mozgova u Europi. Ona pokazuje da skoro svaki treći građanin RH s diplomom živi u inozemstvu ( 29,4 posto).

Ovako govori jedan mladi znanstvenik u RH:

„Problem znanosti u RH velikim je dijelom u tome da je uglavnom financira država, i to u okviru jednog sustava u koji su ugrađene nelogičnosti i iracionalnosti. One se multipliciraju osobnim sukobima i parohijalizacijom znanosti, pa tako mnogi doživljavaju svoje male znanstvene niše kao feude u kojim kmetovi rade dok feudalac ne umre. Taj način funkcioniranja znanosti ostavlja puno prostora za korupciju, sukob interesa i potpuno neracionalno trošenje male količine novca.

više