ŠEŠIRDŽIJA

Priča za velike i male

piše: Sanja Rotim

Bilo jednom jedno kraljevstvo nadaleko poznato po svom prvoklasnom mesu. Kralj je bio mnogo ponosan zbog toga.

U tom kraljevstvu svi su posjedovali stoku. Njezin uzgoj i prodaja mesa su bili glavni izvor prihoda.…

više

KOMIČARKA MARINA ORSEG U BERLINU

Marina Orseg: “U Berlinu sam već bila prije pet godina i bilo mi je odlično.  Nadam se da će tako biti i ovaj put. Vidimo se u nedjelju!”

foto: iz arhive i uz odobrenje Marine Orseg

Berlin/ Najave koje su nas prethodnih dana sustizale na društvenim mrežama, govorile su kako u Berlinu uskoro, točnije 30. travnja, gostuje hrvatska stand ap komičarka, Marina Orseg.

Nek od naslova iz najava su: “Hrvatska stand up komedija ponovo u Berlinu.” “Marina Orsag ponovo stiže u Berlin proslaviti 18 godina rada.” “Najbolja komičarka Hrvatske dolazi u Berlin proslaviti 18 godina rada i to sa potpuno novih 90 minuta.” I slično tome, u stilu promidžbenih poruka.…

više

TISKANA JE “NEVINOST”

“Nevinost”- novi roman Marije Juračić

Iz tiska „Shura publikacije“ iz Opatije izašao je deseti roman hrvatske spisateljice Marije Juračić „Nevinost“.

Peti je to roman o riječkoj istražiteljici Iki Ekl i policijskom inspektoru Ninnu Ritziju koji, unatoč sustavu, dovitljivim metodama rješavaju ubojstvo mladog informatičara Sanjina Erića.

Za ovaj roman profesor Josip Ergović je napisao:…

više

NATJEČAJ KOJI JE NADIŠAO SAM SEBE

Likovna izložba dječjih radova na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ predstavljena i za vrijeme folklorne smotre u Karlovcu.

prilog: Aleksandra Škrtić i Aleksandra Slaćanin

Iserlohn-Karlovac/ Kad je nešto dobro i vrijedno, pronađe i put predstaviti se i trajati. Tako je i izložba dječjih likovnih radova s međunarodnog natječaja, u organizaciji Ante i Ankice Karačić iz Iserlohna, a na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ pronašla novi put, te se iz karlovačke OŠ Dubovac, “preselila”…

više