UZ PLES LIKE I DALMACIJE

Hrvatska zajednica organizirala Dalmatinsko-ličku zabavu

tekst i foto: Sonja Breljak
069Berlin/
U Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici je uz pjesmu, ples, kulinarske specijalitete, zabavu i tombolu, protekla Dalmatinsko-lička večer. Večer su pozdravima otvorile Nina i Nana (Sučić), djevojke iz folklora Zajednice a potom i predsjednik Zajednice, Damir Kozarić.

Folklor Zajednice je nastupio u dva navrata. U prvom bloku su plesali stari splitski ples, dok su se u drugom dijelu predstavili plesovima iz Like.

Ne bi dao svoje kršne Like, za dolare cijele Amerike, pjevali su folkloraši koje vodi Ankica Prskalo a publika je njihov temperamentni nastup burno, zasluženim pljeskom pozdravila. Kasnije je podij za ples pripao toj istoj publici koja se Dalmatinsko-ličkoj večeri odazvala u lijepom broju, pa su zabava i ples potrajali do kasnih (ranih)  sati.

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica priprema uskoro, u subotu 9. studenog,  tradicionalno Martinje, proslavu krštenja mladoga vina. Početak je u 20 sati, a rezervacije ulaznica kod predsjednika zajednice, Damira Kozarića.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments