NOVI ŽIVOTNI PRAVAC

tekst i foto: Sonja Breljak
004Berlin/Na blagdan Svih svetih, održana je  večernja sveta misa na hrvatskom jeziku u crkvi Svetog Sebastiana. Misno slavlje je predvodio dr fra Ivan Macut. Fra Ivan se vjernicima obratio lijepom propovijedi.

Ovo je dan koji posvećujemo onima koji su u svom životu dostigli svetost. I mi svi moramo odrediti svoj životni pravac, rekao je fra Ivan te poručio: 

Isusov poziv na svetost, upućen je svima bez razlike, samo je razlika na koji će način netko taj poziv i ostvariti. Sigurno je da jedan redovnik, redovnica ili svećenik, imaju drugačiji put postizanja svetog života, od nekoga tko nije u svećeničkom ili redovničkom pozivu, ali to ne znači da je put tih drugih manje važan ili manje zahtjevan.

Svaki je put svetosti zahtjevan i težak, ali isto tako, Božja milost pomaže nam i prati nas u svakodnevnom hodu i ostvarivanju tog zadatka koji pred nama stoji cijeli život.

Svetost nikada nije postignuta u smislu da se više ne trebamo truditi biti bolji i svetiji. Naš je uzor svetosti, kako je to sam Krist rekao, Otac koji je na nebesima te taj zadatak trajno stoji pred nama i poziva nas da se nikada ne opustimo nego da bdijemo nad svojim životom i usmjeravamo ga prema Bogu i njegovim zapovijedima. 

Nakon svete mise molilo se za odrješenje pokojnika, rođaka i prijatelja, poznanika, kojima su brojni u ove dane, upalili svijeću i pomolili se za pokoj njihove duše.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments