SANJA PILIĆ

Što reći! Na stranicama „Hrvatskog glasa Berlin“ moći ćete čitati omiljenu Sanju Pilić, književnicu iz Hrvatske. Sanja je naročito omiljena kod mladih, jer razumije njihove poglede na svijet, njihov govor, njihov lifestyle…
Uredništvu ovog portala posebna je čast da je upravo za vrijeme sajma knjiga „Interliber“ u Zagrebu …Sanja našla vremena za nas.
Što napisati o ovoj književnici?  Treba naći dostojnog autora da to učini i pošlo nam je za rukom …našli smo najboljeg, a to je sama autorica.

Zovem se Sanja Pilić, spisateljica sam. Pišem pjesme, priče i romane. Do sada sam objavila dvadeset knjiga, neke za odrasle, zatim za pubertetlije i za klince. Nagrađena sam dva puta nagradom „Grigor Vitez“ za romane „O mamama sve najbolje“ i „Sasvim sam popubertetio“, zatim također dva puta nagradom „Ivana Brlić Mažuranić“ za knjige „Mrvice iz dnevnog boravka“ i „Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije“. Roman „Što mi se to događa?“ dobitnik je nagrade „Mato Lovrak“, a roman „Jesam li se zaljubila?“ dobitnik je Časne liste IBBY-ja za 2008. god. Po romanu „Sasvim sam popubertetio“ napravljene su kazališne predstave u Zagrebu i Karlovcu.

Moja mama Sunčana Škrinjarić također je bila književnica, kao i moja prabaka Zofka Kveder. Odrasla sam u umjetničkoj obitelji. Imam dvoje djece,  kćer Vladimiru i sina Vida koji se bave fotografijom i filmom.

Također imam i dvoje unučadi, Mašu(8) i Renea(10) i oni su mi česta inspiracija za pisanje kratkih priča.

Stanujem u centru Zagreba kojeg jako volim. Rado se družim s prijateljima, volim ići u kazalište, na izložbe i promocije knjiga. Rado igram odbojku, idem u teretanu ili na razne glumačke radionice. Volim piti kavu s mlijekom, smijati se i putovati.

Web: sanjapilic.hr

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments