NOVI SURADNIK – MIRKO POPOVIĆ

Uredila: Sonja Breljak
mirkoBerlin- Sarajevo/ Sad je sasvim izvjesno-na pomolu je nova suradnja. Već smo pisali o tome i prenijeli pismo čitatelja. Točnije, prije nekog vremena, iz Sarajeva nam se javio Mirko Popović te svojom samozatajnošću osvojio srca našeg uredništva.
S radošću ponudismo primismo/suradnju, te objavismo prve poruke iz Sarajeva. Nakon toga naše stranice ukrasismo poezijom. Lijepom poezijom. Poezijom Mirka Popovića u kojemu otkrismo lik poznat u književnim krugovima Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 
Nakon našeg prihvatanja suradnje, Mirko nam piše sljedeće:
Veoma sam obradovan i počašćen! Iskreno, nisam očekivao ovakav odgovor. Gotovo graniči s nevjerojatnim. No sretan sam da je ipak realnost u kojoj evo odmah šaljem kratku biografiju, dakle ono što ste zatražili. Prilažem i fotografiju. Ne bih ali mi se čini netaktičnim “sakriti je” dok Vaša stoji u mailu. 

Kad je u pitanju moje pisanje, ono se svodi na poeziju i prozu. Što se kolumni tiče, velika potreba pisanja poezije ne ostavlja prostora, vremena, niti kreativnosti potrebne za oblikovanje dobrih kolumni, bez obzira što za njih uvijek ima materijala, posebice u ovom mjesecu. Inače, dodat ću, samo sam jednu kolumnu napisao u svom životu, bilo je to u ratnim godinama u dnevnom listu Oslobođenje. (Oslobođenje je izlazilo tijekom ratnih godina, pa čak i kad je usljed ratnih dejstava sravnjeno sa zemljom). 

Nakon što pročitate moj odgovor nadam se ponovnoj ljubaznosti i spremnosti da mi, kad vremenski budete u mogućnosti, objasnite kada, kako, koliko svojih uradaka mogu poslati. Sve ću do tančina poštovati i biti nenametljiv i odgovoran u poštivanju određenih termina, kao i ostalih pravila. Zbog toga se evo unaprijed zahvaljujem i sretan sam zbog Vašeg odgovora, zainteresiranosti i susretljivosti. 

Srdačan pozdrav iz Sarajeva, Mirko Popović

 

Pa slijedi kratki životopis:

Mirko Popović, rođen 1944. u Slivnu, općina Metković, R. Hrvatska. Od šezdesetih godina prošloga stoljeća živi u Sarajevu. Po struci pravnik.  Do mirovine radio u državnim organima BiH.

Poezija i proza zastupljene u velikom broju časopisa u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, te na Trećem programu Radio-Sarajeva  i na Radio-Kometi, emisija Večer poezije i muzike.

S pjesmama uvršten u zajedničku knjigu poezije Lice ljubavi  nastalu kao rezultat objavljenog natječaja portala Očaravanje, kao i u slovenački  Zbornik pesem.si 2013.

Objavio dvije knjige, zbirku proze Tamno sunce u izdanju IK Svjetlost, Sarajevo 1999,  i zbirku poezije Berba rose u izdanju IK Svjetlo riječi 2001. godine, Sarajevo.

Dobitnik  nagrade za književnost „Dubravko Horvatić“ (2. mjesto za prozu) 2010. godine u Zagrebu.

 

Eto, naša korespondencija dovela nas do vrsnog suradnika. Sad s radošću očekujemo i dočekujemo nove poetsko-prozne vijesti iz Sarajeva.

Dobro nam došao Mirko, na stranice Hrvatskog glasa Berlin!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments