PROSLAVA U ALTEN STADTHAUS

U organizaciji Veleposlanstva RH obilježena 26. obljetnica državnosti Republike Hrvatske

tekst i foto: Sonja Breljak     ....foto album

247Berlin/  U reprezentativnom zdanju Alten Stadthaus, građene između 1902. do 1911. godine prema nacrtu arhitekta Ludwiga Hoffmanna, na adresi Klosterstrasse 47, Stadtmitte, proslavljena je, u organizaciji Veleposlanstva RH, 26. obljetnica državnosti Republike Hrvatske.

Brojne goste ovom su prigodom pozdravljali i čestitke primali, veleposlanik Ranko Vilović i njegova supruga Ivanka

više

PREDAVANJE I MISA ZAHVALNICA

crkva1Berlin/  U Hrvatskoj katoličkoj misija Berlin će u petak, 23. 06.2017. u 19,15 sati, predavanje na temu “Otkrivati hrvatsku prošlost: projekti i sjećanja“, održati doc. dr. sc. don Josip Dukić, sveučilišni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Don Josip Dukić će potom, u nedjelju, 25.06.2017. godine, u 11,30 sati, predvoditi misu zahvalnicu u crkvi Svetog Seabastiana, sjedištu HKM Berlin.…

više

YOU TUBER

tekst: Marija Juračić
internet-for-english
Nekoliko tjedana prije završetka nastave moj je desetogodišnji unuk posve prošvikao.  Nije mi jasno, je li malac puknuo od stalnog učenja, ili je genijalac shvatio kako društvo funkcionira.

Prestao je učiti. Odlučio je da njemu škola nije potrebna  pa je to svečano izjavio i školskom pedagogu. Njegove petice i četvorke, naprasno su se pretopile u jedinice i dvojke. Jedino engleski jezik, iz nekih njegovih skrivenih pobuda njeguje i dalje. Sumnjam da i on planira dezertirati iz Lijepe naše.…

više