SUSRET DVIJU ZAJEDNICA

tekst i foto: Sonja Breljak
039Berlin/ Bio je to trenutak od onih  kad je čovjek ponosan i zadovoljan pa mu to u  potpunosti ispuni srce.

Prvi susret dviju Hrvatskih zajednica u Berlinu.

I mi smo taj susret zabilježili slikom. A sad ćemo i rječju pa nek ostane taj lijepi trenutak upisan u trajnost, neprolazne, vrijedne stvari.

Naime, kako je već u tekstu naslova “HKZ Wiesbaden u Bubdestagu” izvjestila i naša suradnica Aleksandra Brnetić, članovi, točnije njih četrnaest, Hrvatske kulturne zajednice Wiesbaden, učinili su višednevni posjet Berlinu.

Posjetili su Bundestag te razgovarali sa zastupnicima njemačkog Bundestaga Josipom Juratovićem i Irene Mihalić. Potom su posjetili i poznati Egipatski muzej. Poslužilo ih je lijepo vrijeme te su mogli upoznati dosta lijepoga, neprolaznoga, čime se glavni grad Njemačke ponosi.

A ostvarili su, zahvaljujući i kontaktu koji su dobili putem našeg portala, svoju želju upoznati Hrvatsku zajednicu u Berlinu.  Susret se dogodio u prostorima Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice. Domaćine je predstavljao predsjednik, Ivan Salopek a goste, predsjednik Ivica Košak. Za svoje goste iz Wiesbadena,  Hrvatska zajednica Berlin je  je priredila ukusnu večeru, predstavila i svoj biser -folkloraše koji su za goste izveli par plesova a potom se i svi zajedno uhvaitli u slavonsko kolo.

– Bilo je lijepo i ugodno. Bilo je i korisno. Za nadati je se kako će ovaj posjet biti tlo iz kojeg će niknuti mladi izdanci, početci nove, intenzivnije suradnje dviju zajednica, zaključili su zadovoljno sudionici ovog lijepog druženja.

Susretu u Hrvatskoj zajednici Berlin nazočio je i likovni umjetnik Ivo Cenkovčan koji već par godina živi i radi u Berlinu a goste iz Wiesbadena je pozdravila i s njima se družila i dopredsjednica “Brođana”, Elizabeta Kopić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Gleißberg
Z.Gleißberg
10 years ago

Sad sam se male raspitala i bogme cula da sem bila na sastanku bi cula za to, sad kaj da velim, sam se zaletela i prije reda brundala.
Ipak bi bilo lepse da ste i ovak via internet to dali do znanja, ni saki mogel na godisnju skupstinu dojti, kak ne.
Lepe pozdrafceke, Zdenka 😉

Z.Gleißberg
Z.Gleißberg
10 years ago

Bum se sad malo pozalila na vas iz uprave H.zajednice. Tam sem gore vec dela moj komentar ali nekak ni dobre ispal kak bog zapoveda, im sam se krive izjasnila. Eto nasa Sonjica je bila tak dobra pa nam je kak i obicne povedala kaj se v H. zajednici dogodile, ne. Bas ljepe profi fotke dela i moram priznati si ljepo zgledite i kak citam im ste se ljepe pozabavili i uzivali. Jedno pitanje sad imam gde ste objavili da buju dosli dragi gosti iz Wiesbadena, kaj je to sad samo za posebne clanove bile, ili ste same pozabili clanovima… Read more »