NA RUČAK U “KOPAČINU”

tekst i foto: Ivo Dorotić
P1200685Sa više od 30 godina iskustva u ugostiteljstvu, vođena ljubavlju prema rodnom otoku, obitelj Jugović otvara 2010. konobu “Kopačina” u Donjem Humcu, mjestu vrsnih kamenoklesara.

Od skromnih početaka vođena upornošću, marljivošću i prije svega stručnošću, “Kopačina” stiže do nezaobilaznog mjesta na gastronomskoj karti Brača i Hrvatske.

Najbolji restoran na otoku Braču. A i dalje.

To pokazuje uvrštenje među 100 restorana na gastronomskoj karti  Hrvatske. Potvrđuje izvanredna ponudu, kvaliteta i posluga, kojoj nije ništa teško, uvijek sa smjehom na licu.

P1200684Restoran  je stekao takav ugled, da se čuje kako  na Braču ili u Splitu tako i do Berlina. Kada se spomene Kopačina, dobije se odgovor „Kopačina je zakon“.

Eto mi smo potegli skoro 40 km da bi otišli u Donji  Humac u “Kopačinu” na ručak. I  nismo požalili kao ni nikad do sada. Inače, i povod  je bio poseban – 45-ta  godišnjica braka.

“Kopačina” pruža nezaboravno  iskustvo, sinenergiju okusa, mirisa i bajkovitog ambijeta Donjeg Humca, malenog bračkog mjesta velike kamenoklesarske tradicije. Upravo kao što kamenoklesar  iz komada kamena kleše najljepše figure, tako se domaće bračke namirnice u rukama osoblja “Kopačine”  pretvaraju u ukusne kulinarske delicije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments