“GOTT VERHÜTE” U KINIMA

tekst i foto: Sonja Breljak
006Berlin/ Pogledali smo film Vinka Brešana “Svećenikova djeca”, pod njemačkim naslovom  “Gott verhüte“, u ljetnom kinu berlinskog parka Hasenheide u večernjim, bolje reći, noćnim satima prošle srijede, 06. kolovoza.

Bila je to njemačka premijera nakon koje se ova Brešanova crna komedija ima prikazati u 70 gradova širom Njemačke.

Na berlinskoj premijeri u ljetnom kinu parka Hasenheide, prije projekcije filma je predstavljen i od gledatelja pozdravljen i redatelj Vinko Brešan.

014U kraćem razgovoru za Hrvatski glas Berlin, prije projekcije filma, Brešan je izrazio zadovoljstvo reakcijama  gledatelja i institucija na film u Hrvatskoj kao i zadovoljstvo radi dobrog prijevoda filma na njemački jezik u što smo se i sami uvjerili tijekom berlinske premijere. Publika je izvrsno reagirala na humor, satiru i parodiju Brešanovo djela.

Radim upravo i na novoj komediji ali eto o tome vam ništa više ne mogu još reći, prerano je, rakao nam je u razgovoru, između ostalog, redatelj  Brešan.

Berlinskoj premijeri filma “Gott Verhüte” nazočila je i Mirjana Božić, konzul-savjetnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Brešanov film se i na dalje, svakodnevno može pogledati u Berlinu, i to u kinu Central, Rosenthaler Straße 39. Ulaznice je moguće rezervirati na telefon: 030.285 999 73 ili online:  www.kino-central.de.

Grupe od pet osoba mogu se telefonski prijaviti radi karte po cijeni od pet eura, telefon: 030-40 98 23 63 (Büro).

Podsjećamo:  Radnja crne komedija “Svećenikova djeca”, odvija se na dalmatinskom otoku. Mladi svecenik don Fabijan, počinje bušiti zapakirane kondome ne bi li povećao natalitet u mjestu. Nakon početnih uspjeha, puno poroda i vjenčanja, stvari se počinju komplicirati te naposljetku na otok dolazi čak i biskup …

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments