BRAVO ANĐELA!

pismo390Pismo koje nam je ovih danas stiglo u poštanski pretinac našeg Glasa, pričinilo nam je izuzetnu radost. Naime, iz Beograda nam se javila Anđela Čagalj.

E, sad …ako mislite da ne poznajete Anđelu, varate se. Primjerice, njen tekst naslova “Zanimljivo putovanje” nagrađen je 2011. godine drugom nagradom u natječaju Zlatna ribica Hrvatske matice iseljenika, podružnica Rijeka, a potom u cijelosti objavljen i kod nas.

Da smo i tada, dok je Anđela boravila u Berlinu i pohađala Hrvatsku dopunsku školu, za trajanja diplomatskog mandata njena oca, dobro ocijenili Anđelin literarni talent, govori i sadržaj  netom pristiglog pismo iz Beograda u kojemu stoji:

Poštovana gospođo Breljak, ukoliko postoji interes, rado bih Vam ponudila članak koji je nastao kao rezultat zgodne školske anegdote:

 Prije par mjeseci, brojne Njemačke škole u inozemstvu – ovdje konkretno u Europi – dobile su ponudu da netko od učenika napiše članak na temu “Jesam li ja europljanin?” Jedna od tih škola bila je i moja, Deutsche Schule Belgrad. Najbolji radovi su trebali biti objavljeni u skraćenoj verziji. 
Zadatak je dodjeljen meni – napisala sam blago provokativan članak na tu temu, pa nitko (tj. moji nastavnici) nisu vjerovali da će igdje biti objavljen.
Međutim, par tjedana nakon što je članak poslan, iz “Bundesverwaltungsamt”-a stigao je oduševljen feedback. Htjeli su ga objaviti u cijeloj duljini. 
Generalno, bilo je dosta euforije oko svega toga. Na prijedlog svojih roditelja obraćam se Vama. Ako mislite da ima smisla, nudim ga za objavu na Hrvatskom Glasu Berlin (premda je tekst na njemačkom).
Što mo mogli odgovorili Anđeli? Ono što ste svakako i vi pomislili čitajući gornje redove: Bravo Anđela!!!

I dalje: – Za Tvoj pisani rad uvijek imam interesa. Iz jednog jednostavnog razloga -jer je kvalitetan! Zbog toga ne dvoji -bit će objavljen. I ne samo ovaj rad već imamo interesa i za druge tvoje priče na oba jezika. 
Čestitam ti na ovom uspjehu, uvjerena kako to nije ni prvi ni posljednji Tvoj rad koji će dobiti komplimente i nagrade.
I eto, gornji odgovor poslasmo za Beograd a nama priredismo za objavu  tekst naslova “Europa, das bin ich”  (Europa, to sam ja) iz pera naše Anđele Čagalj.
Urednica
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments