PJESMA ZA KRAJ FESTIVALA

tekst i foto: Sonja Breljak
063Berlin/ –Gdje je predsjednica Hrvatske zajednice, obećah da ću s njom popiti jednu šljivovicu za kraj Festivala? Ovim riječima nam se obratio Reinhard Naumann, gradonačelnik berlinske općine Wilmersdorf Charlottenburg, organizatora Festivala nacija na kojemu je i ove godine sudjelovala i Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin e.V.

Naravno, Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice, ispunila je želju gosta-domaćina Festivala, te se uskoro začulo: “Živili!” Gradonačelnik Naumann se zadržao u kraćem druženju i razgovoru s predsjednicom Kiš, kod štanda Hrvatske zajednice na ovogodišnjem, tridesetom po redu Festivalu nacija, a nakon što je, u kraćem govoru na prigodnoj svečanosti zahvalio za angažman i sudjelovanje Izraelu, zemlji-gostu ovogodišnjeg Festivala.

U nedjelju, posljednjeg dana održavanja Festivala nacija, zahvaljujući i lijepom vremenu, oko prostora Hrvatske zajednice okupilo se dosta gostiju, ponajviše Hrvata iz raznih hrvatskih društava i organizacija. Članovi Hrvatske zajednice predvođeni predsjednicom Kiš, vrijedno su radili, pripremali specijalitete s roštilja i posluživali goste domaćim osvježenjima. Kvalitet ponude nije promaknuo niti gostima iz Izraela te je već u petak, prvoga dana trajanja Festivala, predstavnik Izraela, kupio na štandu Hrvatske zajednice, cijelu flašu kruškovca.

U kasno nedjeljno popodne, dočekane sus veseljem i odobravanjem,  i gitara i harmonika, te je uz vješte prste Damira Kozarića koji prebiraju po klavijaturi, “pala” i domaća pjesma radi koje su prolaznici i posjetitelji Festivala, znatiželno zastajkivali i osluškivali ugodne tonove.

Svaka čast aktivistima Hrvatske zajednice na trudu i radu. Predsjednica Mira Kiš može biti zadovoljna ovogodišnjim sudjelovanjem Zajednice na Festivalu nacija.

Ponovilo se!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments