POBIJEDIO “TOMISLAVGRAD”

Odražan deseti po redu Turnir svetog Ante. Prvo mjesto za ekipu “Tomislavgrad”.

tekst i foto: Sonja Breljak
152Berlin/ SD Croatia je po deseti puta organizirala Turnir svetog Ante.

Bilo je dosta i ekipa i gledatelja, ako se uzmu u obzir izuzetno topli dani vikenda u njemačkom glavnom gradu.

Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa: Široki Brijeg, Tomislavgrad, Grgić Bau, INN-GO Bau, AS Vuković, Gunja, Cromac, Mastiok, Copystar, Monako, Tijarica i BVD.

U polufinalu su igrale ekipe: Grgić Bau  i Copystar, s rezultatom 5:1 te Monako i Tomislavgrad s rezultatom 5:2.

E, da, nakon gornjih rezultata očekivalo se da  u finalu zaigraju Grgic Bau i Monako, no neposredno nakon polufinalnih susreta, došlo je do pritužbi od strane igrača i gledatelja. Naime, radi tvrdnji da je u ekipi Monaka igrao igrač (ili čak i dva) koji nije prijavljen za tu ekipu, prema pravilniku Turnira, ekipu Monaka je, umjesto finala dopala diskvalifikacija. Bilo je rasprava i ljutnji, no ostalo se pri stavkama Pravilnika turnira pa su finale ipak odigrali Grgic Bau i Tomislavgrad (koji je prethodno izgubio polufinalni susret s diskvalificiranim Monakom).

U finalnom susretu Grgic Bau i Tomislavgrad, rezultat je bio neodlučan – 4:4. Do konačnog pobjednika ovogodišnjeg turnira stiglo se trostrukim izvođenjem udaraca s  devet metara. Nakon toga je rezultat bio 3:2 za Tomislavgrad koji je postao pobjednik 10. Turnira svetog Ante. Drugo mjesto je pripalo ekipi “Grgic Bau” a treće ekipi “Copystar”.

Najboljim ekipama su u ime organizatora, pehare uručili Mate Omazić, Mario Jurički i Josip Begić. A medalje je, za fair play  dobila ekipa “Gunja”.

Potom se u dobrom rasploženju, pod dubokom sjenicom stadiona na Bosestraße, ostalo u dugom druženju uz glazbenu potporu Tomislava Gele te vrijedan rad članova SD Croatija koji su po iznimno visokim temepraturama stajali uz grill i radili na šanku. Svaka čast!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments