ZA DUŠU NAHRANITI

OPACAKOtvaramo poštu našeg Glasa i s oduševljenjem čitamo poruku koju nam šalje Ivana Opačak iz Slavonskog Broda.

Ivana, između ostalog, piše: – Javljam Vam se s jednom skromnom željom – objaviti neke od svojih pjesama na Vašem portalu. Na javljanje me potaknula draga prijateljica Slavica Jurčić, majka dragoga mi učenika Mislava čija sam razrednica. 

Nisam željna afirmacije – moja je prva zbirka pjesama objavljena u veoma skromnoj nakladi, a druga već gotovo dvije godine čeka na tisak. Također, ne smatram svoje pjesme osobitim umjetničkim ostvarenjem – vjerujem da još mogu emocionalno i duhovno rasti. Pročitavši Slavičine kratke priče i neke od pjesama objavljenih na HGB, osjetila sam silnu milinu i sreću te pomislila – ovo je “mjesto” gdje bi se moja duša nahranila! Vjerujem da pjesma ne traži puno čitatelja, dovoljan je jedan … Pravi. Vjerujem da ih HGB ima i više i voljela bih kada bi i moje pjesme nekoga obogatile …

Otvaramo privitak poruke. Čitamo …Predivne pjesme, i to na hrvatskom i engleskom jeziku, piše Ivana. Njima se može i naša duša nahraniti. Mogu nas obogatiti.

Pa evo, pružamo nam tu prigodu, otvarajući Ivani rubriku, ostvarujući njenu “skromnu želju”.  Dobro nam došla! Dobro nam došli Tvoji stihovi draga Ivana! (Uredništvo)

IVANA OPAČAK, rođena (Vidaković) 4. svibnja 1978. u Slavonskom Brodu (Republika Hrvatska), pohađala je Osnovnu školu „Hugo Badalić“ te Gimnaziju „Matija Mesić“ u Slavonskom Brodu. Godine 2002. diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za kroatistiku i anglistiku. Od tada radi kao profesorica hrvatskoga i engleskog jezika i književnosti u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Poeziju voli i piše od gimnazijskih dana. U kolovozu 2012. objavljuje zbirku pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku „Žedna blizine“. Njezin pjesnički prvijenac egzistencijalne i duhovno-religiozne tematike objedinjuje pjesme nastale u srednjoškolskim danima i one novijega datuma. Autorica ga posvećuje obitelji – suprugu Mladenu te dječici Luciji, Dori i Luki. Trenutno je u pripremi autoričina druga knjiga poezije „Grozdovi od stakla“/ ”Clusters of Glass“.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments