OSTAVKA PREDSJEDNIKA BAMFA

Nürnberg/ Pod pritiskom velikog izbjegličkog vala i političkih odluka i događanja u tom smislu, danas je predsjednik njemačke Savezne službe za migracije i izbjeglice, Manfred Schmidt, koji je na toj funkciji od 2010. godine, podnio ostavku.

Ostavku je obrazložio “osobnim razlozima”.

Nasljednik Manfreda Schmidta u ovoj, trenutno vrlo “vrućoj stolici” još nije poznat. …

više

SVAĐA

Pipici glavu kreće i na vrpicu meće

piše: Jadranka Haznadarević
Od onda do danas  je prošlo pedesetak godina. Rođak je i danas živ.  U staračkom je domu, skoro nepokretan. – Dobro je, ima se šta pojest i popit, a drugo mu ni ne treba, ubio ga, kaže, težak život, al’ i danas bi, napravio isto.

Pokojni otac  se taman pripremio za potegnut iz flaše, kad  se na vratima  pojavio poštar Vaso.

“Stig´o nam telegram”- kaže.…

više

ZA DUŠU NAHRANITI

OPACAKOtvaramo poštu našeg Glasa i s oduševljenjem čitamo poruku koju nam šalje Ivana Opačak iz Slavonskog Broda.

Ivana, između ostalog, piše: – Javljam Vam se s jednom skromnom željom – objaviti neke od svojih pjesama na Vašem portalu. Na javljanje me potaknula draga prijateljica Slavica Jurčić, majka dragoga mi učenika Mislava čija sam razrednica. 

Nisam željna afirmacije – moja je prva zbirka pjesama objavljena u veoma skromnoj nakladi, a druga već gotovo dvije godine čeka na tisak. Također, ne smatram svoje pjesme osobitim umjetničkim ostvarenjem – vjerujem da još mogu emocionalno i duhovno rasti. Pročitavši Slavičine kratke priče i neke od pjesama objavljenih na HGB, osjetila sam silnu milinu i sreću te pomislila – ovo je “mjesto” gdje bi se moja duša nahranila! Vjerujem da pjesma ne traži puno čitatelja, dovoljan je jedan … Pravi. Vjerujem da ih HGB ima i više i voljela bih kada bi i moje pjesme nekoga obogatile …

više