DUNAVE, DUNAVE

tekst i foto: Sonja Breljak     ...foto album

072Berlin/ U povodu i u okviru netom organiziranog svjetskog sajma turizma, predstavnici Republike Hrvatske, Turističke zajednice i Veleposlantva RH u Njemačkoj, sudjelovali su i na  manifestaciji “4 Donausalon”, održanoj u Zastupništvu  Baden-Württemberg.

Domaćini ovog skupa koji je okupio predstavnike ponajprije zemalja kroz koje protječe Dunav, pa i šire, bili su ambasada Republike Srbije u Njemačkoj i Zastupništvo  Baden -Württemberg.

Tema skupa je bila: Strategija EU za prostor Podunavlja, identitet i turizam.

Rijeka spaja ljude, život pronosi, donosi i odnosi. Dunav daje posebnu povezanost između ljudi koji žive uz njegove obale kroz svih deset zemalja.

053O ovoj temi, identitetu, suradnji, turizmu, govorilo se i na podijum diskusiji u kojoj su sudjelovali: Prof. Dr. Ellen Bos, profesorica i zananstvenica na  Sveučulištu Andrassy   u Budimpešti,
Andreas Braun, voditelj Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg, potom Dr. Jelena Volić-Hellbusch, tajnica uprave Forum Serbien Deutschland, Prof. Dr. Boris Alexander Kühnle, Viša škola za medije, Stuttgart.

Diskusiju je moderirao  Prof. Dr. Eckart Stratenschulte, voditelj Europske akademije Berlin.

Završnu riječ je uputio Michael Roth, državni tajnik za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke.

064Po završetku diskusije koja je iznjedrila potrebu truda i rada da bi predispozicije koje rijeka za suradnju daje, ipak iz dobre namjere bile  prevorene u realan projekt. Točnije, prema riječima prof. dr. Jelena Volić Hellbusch, nema nazad. Treba ići dalje. Na razumijevanju i suradnji treba raditi i razvijati ju.

Nakon završne riječi Michaela Rotha, druženje je nastavljeno uz glazbu i vrhunske specijalitete desetak podunavskih zemalja i njihovih susjeda.

Hrvatska se na ovom “4 Donausalon”  predstavila štandom s probranim vinima i promidžbenim materijalima. Skupu i druženju je nazočio i veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović sa suprugom i suradnicima.

 

 

,

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments